Nieuws
maandag, 26 apr 2021

“Laat Vlaanderen sneller versoepelen”

Het Vlaams Belang steunt het voornemen van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) om in Vlaanderen sneller te versoepelen als de vaccinatiekloof tussen de regio’s toeneemt. “Het is echter maar de vraag of Jambon, in tegenstelling tot de vorige keren, ditmaal wel iets zal gedaan krijgen op het Overlegcomité”, reageert fractievoorzitter in het Vlaams Parlement Chris Janssens (Vlaams Belang). Onze steun heeft hij alvast, gerichter werken en dus in Vlaanderen de maatregelen aanpassen is de logica zelve.”

Voor het Vlaams Belang moeten de regio’s apart en snel kunnen inspelen op hun specifieke noden en resultaten in de aanpak van het virus. “Als Brussel en Wallonië zich willen blindstaren op de sterke antivax-beweging in Frankrijk, moeten ze dat maar doen”, aldus Janssens. “Vlaanderen mag daar de dupe niet van worden.” Het Vlaams Belang is dan ook niet te spreken over de kortzichtige en egoïstische houding van PS en MR, die nu reeds het voorstel van Jambon verwerpen.

“Op deze manier is Vlaanderen de dupe van de tragere vaccineringen in Brussel en Wallonië”

“Het mag ironisch klinken, maar de houding van PS en MR doet me sterk denken aan de tricolore ‘Tous Ensemble’-campagne van eerder in deze coronacrisis”, vervolgt Janssens. “Wallonië en Brussel willen gerust Vlaanderen mee de dieperik insleuren, als het maar ‘tous ensemble’ is.” Voor het Vlaams Belang houdt het argument van PS en MR om het logische voorstel tegen te houden, namelijk dat er druk verkeer is tussen de regio’s en het tot verwarring zal leiden, geen steek. “Die verwarring wordt niet aangetoond, en in het buitenland kan iedereen zich ook perfect aan de daar geldende coronamaatregelen houden.”

 
“Het is niet meer dan normaal dat de regio met het hoogste vaccinatiepercentage het snelst kan versoepelen”, besluit Janssens. “Maar het valt sterk te betwijfelen of Jambon deze keer in het Overlegcomité gevolgd zal worden in zijn standpunt. Tot op heden is hij steeds met stoere verklaringen naar die comités getrokken, waar nooit veel van werd ingewilligd. Telkens opnieuw verliet hij de comités als een soort notulist, enkel goed om verslag uit te brengen van wat door eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) en vooral minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) werd beslist.”