Nieuws
donderdag, 01 feb 2024

Lahbib ontkent islamitisch karakter christenvervolging in Nigeria

Foto: iStock. Lahbib ontkent islamitisch karakter christenvervolging in Nigeria

Het Vlaams Belang reageert verontwaardigd op de houding van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) tegenover de christenvervolging in Nigeria. In een antwoord op een mondelinge vraag van Kamerlid Ellen Samyn ontkende minister Lahbib dat dit fenomeen iets met de islam te maken had. “Na het verzwijgen en begraven onder andere mensenrechtendossiers, beweert Vivaldi nu dat de christenvervolgingen geen religieus karakter hebben”, zegt Samyn, “Problemen kan je enkel oplossen door ze te benoemen, maar dat vertikt de minister uit politieke correctheid.” 

Het Vlaams Belang klopt al langer op de nagel van christenvervolgingen, die wereldwijd in stijgende lijn zijn. Vooral in islamitische landen, maar ook in communistische dictaturen, steekt het fenomeen de kop op. De cijfers die mensenrechtenorganisatie Open Doors recent publiceerde zijn onthutsend: zo’n een op de zeven christenen wereldwijd is slachtoffer van repressie omwille van zijn of haar religie. 

“We moeten onze ontwikkelingshulp intrekken wanneer landen hun christelijke minderheden onderdrukken”

Eén van de koplopers in de ranglijst christenvervolging is Nigeria, op de 6de plaats. “De boosdoener daar is het islamfundamentalisme van jihadistische groeperingen als Boko Haram”, aldus Samyn, “Dat heeft dus alles met de islam te maken, ongeacht de politiekcorrecte blindheid van minister Lahbib.”

Het Vlaams Belang roept op tot harde actie om de rechten van christenen internationaal te verdedigen. “Vivaldi moet ten eerste de christenvervolgingen durven benoemen en aankaarten in onze diplomatie, maar we moeten ook overgaan tot daden”, concludeert Samyn, “Daarbij denken wij aan het intrekken van onze ontwikkelingshulp wanneer landen hun christelijke minderheden onderdrukken.”