Nieuws
donderdag, 31 mrt 2022

Leg de Antwerpse mocromaffia lam!

Het Vlaams Belang klopt nogmaals op tafel voor een harde aanpak van de mocromaffia die Antwerpen teistert. Drugsbendes - veelal van Marokkaanse origine - teisteren de Antwerpse stad al jaren. Woensdagnacht vond er opnieuw een schietpartij plaats, waarbij één iemand levensgevaarlijk verwond werd. “Het wordt tijd dat N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester stopt met wegkijken”, zegt Vlaams Parlementslid en Antwerps gemeenteraadslid Filip Dewinter (Vlaams Belang). “Het is duidelijk dat zijn aanpak niet het verhoopte resultaat oplevert. Men kent nochtans de bendes en hun dekmantels: rol ze dan ook op!”

Afgelopen avond werd de Carnotstraat in Antwerpen opgeschrikt door bruut schietgeweld. Het incident vond plaats vlak naast de Domino’s Pizza, zeker één iemand is ernstig gewond en verkeert in levensgevaar. Er zou één verdachte zijn opgepakt. De exacte motieven zijn nog niet duidelijk, maar mogelijk is de schietpartij te kaderen in de drugsoorlog die de havenstad al jaren teistert. Daarbij zijn granaataanslagen en schietpartijen in groeiende frequentie centraal komen te staan.

“De Antwerpse politie moet een permanente doorn in het oog van de mocromaffia worden”

“De Wever blijft achter de feiten aanlopen”, reageert Dewinter. “Als chef van de Antwerpse politie heeft hij nochtans een verpletterende verantwoordelijkheid, maar het lijkt duidelijk dat de vele hoedjes die burgemeester, Vlaams Parlementslid en partijvoorzitter De Wever aan heeft, er te veel zijn om die jobs ook tot een goed einde te brengen.”

“Verandering in Antwerpen is nochtans mogelijk”, besluit Dewinter. “We kennen de bendes, we kennen de dekmantels, we kennen de verdachten. En arrestaties en vervolging zijn niet het enige doel. Bij gebrek aan juridische mogelijkheden, kunnen we bendes ook op andere manieren verlammen. De Antwerpse politie moet een permanente doorn in de zij van de mocromaffia worden. We moeten deze gangsters irriteren, saboteren en verstoren. Dat kan met razzia’s, administratieve aanhoudingen, geconcentreerde patrouilles, inbeslagnames, sluitingen, ostentatieve volgacties van verdachten enzoverder. Antwerpen moet terug van de Antwerpenaar worden!”