Nieuws
dinsdag, 11 jun 2024

Links verkiest gewelddadige gedetineerde als Europees Parlementslid

Ilaria Salis, een Italiaanse Antifa activiste, werd in de Europese verkiezingen verkozen tot Europees Parlementslid. Nochtans werd Salis in Hongarije vastgehouden na een gewapende aanval. Ze riskeerde 20 jaar gevangenisstraf voor de gewelddadige feiten, maar zal dankzij haar parlementaire onschendbaarheid worden vrijgelaten. Volgens Europees Parlementslid Tom Vandendriessche maakt links hiermee misbruik van het parlement en toont het tevens haar minachting voor de democratie.
 
In 2023 viel Salis samen met een gewapende bende onschuldige mensen aan in Hongarije, die in de ogen van de bende rechts-extremistisch waren. De zogenoemde “hamerbende” ging de slachtoffers te lijf met hamers en messen. In de rechtszaak getuigden de slachtoffers dat het een wonder was dat ze het overleefd hebben. Op beelden is te zien hoe de bende mensen aanvalt tot bloedens toe met verminkingen voor het leven. De slachtoffers werden geslagen met hamers en gestoken met messen. Na de feiten werd Salis met ander bendeleden in voorhechtenis gehouden.
 
Omwille van haar parlementaire onschendbaarheid, zal Salis na 15 maanden in de cel vrijgelaten moeten worden. Vandendriessche is niet verbaasd over de zaak. “Het geweld komt altijd van links, men praat altijd over het gevaar van rechts, maar in realiteit zien we telkens het omgekeerde. In dit parlement heeft links altijd de mond vol over de democratie en de rechtstaat, maar ondertussen misbruiken ze dit parlement om gewelddadige linkse criminelen te bevrijden”, aldus de Europarlementariër. “Wij zullen het hier dan ook niet bij laten, maar actie ondernemen om gerechtigheid te herstellen. Onze fractie is immers die van het gezond verstand, daarom zullen we dit links extremisme niet tolereren.”