Persberichten
dinsdag, 12 nov 2019

Matteo Salvini komt naar Vlaanderen

Tom Van Grieken: “Wat hij deed voor Italië, willen wij ook voor Vlaanderen.”

Op uitnodiging van de Identiteit en Democratie partij (ID) komt de Italiaanse toppoliticus Matteo Salvini op maandag 2 december naar Vlaanderen. Hij zal er te gast zijn op een meeting in de Handelsbeurs te Antwerpen.

Salvini staat al jaren op de barricades voor de Europese identiteit. Hij voegt ook de daad bij het woord. Als minister wendde hij zijn macht onmiddellijk aan om de opengrenzenpolitiek aan banden te leggen. “Hij is niet minder dan een Europees boegbeeld van het verzet tegen de open grenzen,” aldus Gerolf Annemans, Europees Parlementslid en voorzitter van de ID-partij.

Italië, dat aan de Middellandse Zee ligt, kreunde voor Salvini onder de immigratiedruk én de bijhorende criminaliteit. Hij maakte echter schoon schip. Hij beloofde het land “straat voor straat, wijk voor wijk, plein voor plein” te zullen schoonmaken en deed dat ook. Inmiddels is hij geen minister meer, maar peiling na peiling wijzen op een komende verpletterende overwinning van zijn partij. Dat hij een toonaangevend politicus zal blijven, zowel binnen Europa als in Italië, staat dus buiten kijf.

Tom Van Grieken is opgetogen met zijn komst. “Iemand als Salvini toonde aan dat partijen als de onze wel degelijk het verschil maken. In de korte periode dat hij aan de knoppen zat in Italië, slaagde hij er in de immigratie en criminaliteit in zijn land sterk te doen afnemen. Dat willen wij ook voor Vlaanderen.”

Vlaams Belang is dan ook verheugd dat Salvini te gast zal zijn in Vlaanderen. Naast Salvini zelf, zullen onder andere ook voorzitter Tom Van Grieken en Europees Parlementslid Gerolf Annemans het woord voeren op de meeting.

Inschrijven is verplicht en kan op www.salvini.be