woensdag, 07 dec 2022

Meer dan 100 arrestaties na Marokkaanse rellen

Meer dan 100 arrestaties na Marokkaanse rellen

De politie heeft meer dan 100 arrestaties uitgevoerd bij de rellen na de WK-wedstrijd tussen Marokko en Spanje. “Opnieuw rellen en bijna 150 arrestaties is de balans van een historische Marokkaanse overwinning”, zegt Kamerlid Ortwin Depoortere (Vlaams Belang). “Is het nu nog altijd verboden om over een Marokkanenprobleem te spreken? “Men moet het echte probleem durven benoemen en stoppen met verbloemingen. Er is binnen de Marokkaanse bevolking in België een probleem, punt.

Na de overwinning van Marokko tegen Spanje op het WK in Qatar zijn er meer dan 100 relschoppers gearresteerd in Antwerpen en Brussel. Na de historische kwalificatie voor de WK-kwartfinales trokken Marokkaanse jongemannen de straat op over het ganse land. Zij vuurden vuurwerk af naar ordediensten en verhinderden het verkeer. 

Rond acht uur ‘s avonds werd de sfeer in Antwerpen en Brussel nog grimmiger en er vonden op verschillende plaatsen brandstichtingen plaats. In Borgerhout (Antwerpen) werd er zelfs een politiecombi aangevallen. Om de relschoppers uiteen te drijven moest de politie in beide steden het waterkanon inzetten. In Brussel voerde de politie 114 administratieve aanhoudingen voor ordeverstoring uit en 5 gerechtelijke aanhoudingen. In Antwerpen ging het om een twintigtal administratieve en 2 gerechtelijke aanhoudingen. 

“Echt geen Marokkanenprobleem?”

“Opnieuw rellen en bijna 150 arrestaties is de balans van een historische Marokkaanse overwinning”, zegt Depoortere. “Is het nu nog altijd verboden om over een Marokkanenprobleem te spreken? Hoeveel schade moet er aangericht worden vooraleer links en de pers dit eindelijk ook gaan toegeven?”

Het Vlaams Belang hekelt de minimalisering van de rellen. “Men moet het echte probleem durven benoemen en stoppen met verbloemingen over mensenketens van zogenaamde buurtvaders. Er is in dit land een vijfde colonne, die geen enkel respect heeft voor onze waarden en wiens loyaliteit enkel en alleen bij Marokko ligt. Dat deze amokmakers wél luisteren naar ordehandhavers binnen de eigen gemeenschap en niét naar ordehandhavers van onze gemeenschap, illustreert net precies het probleem.”