Nieuws
donderdag, 14 okt 2021

Migratie geen thema voor paars-groen

Het Vlaams Belang vindt het verbazend dat in de acht bladzijden tellende beleidsverklaring van de eerste minister welgeteld 1 (één) zin wordt besteed aan asiel en migratie. “Dit thema is nochtans na een ‘coronadip’ terug van nooit weggeweest”, zegt fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas. “Het staat dan niet op de agenda van de paars-groen, maar zeker en vast wel op de agenda van de belastingbetaler.”

“Dit land is een bijzonder aantrekkelijke bestemming blijft voor - illegale - immigratie vanuit alle windstreken”, aldus Pas. “Alleen al in de periode juni-augustus werden in totaal meer dan 7.200 asielaanvragen geregistreerd, goed voor een stijging met 11 procent in vergelijking met dezelfde periode in het piekjaar 2019. Officiële cijfers voor augustus zijn er nog altijd niet, maar alles wijst erop dat het aantal asielaanvragen van afgelopen maand het aantal van 2019 zal overschrijden.”

“Wat houdt paars-groen eigenlijk tegen het pad van Frankrijk en Denemarken te bewandelen?”

“En daar blijft het niet bij: terwijl het aantal asielaanvragen pijlsnel de hoogte ingaat, ligt de terugkeer lam”, aldus nog Pas. “De mensensmokkelaars die in dit land hun smerige handel drijven, hoeven zich alvast geen zorgen te maken over de komende energiefactuur en stijgende taksen, want zij beleven op dit moment hoogdagen.”

“Maar in de beleidsverklaring  van paars-groen staat welgeteld één zin waarin verwezen wordt naar ‘Europese’ oplossing en die dus dienst doet als vijgenblad waarachter de regering haar eigen onbekwaamheid en onwil probeert te verbergen. Een geperforeerd vijgenblad dan nog, want al te doorzichtig”, besluit Pas. “Het falend EU-beleid ontslaat deze regering echter niet van de plicht zelf dringend te doen wat kan en moet. En dat zoiets wel degelijk mogelijk is, werd enkele dagen geleden nog aangetoond door Frankrijk, dat visumsancties invoerde, en eerder ook al door een land zoals Denemarken dat het aantal asielzoekers zag dalen tot het laagste aantal in twintig jaar.”