Nieuws
maandag, 03 jun 2024

Migratie is wél het thema van de verkiezingen

Zowel de media als de andere partijen doen er alles aan om deze verkiezingen niet te laten gaan over migratie, het thema dat door de kiezer nochtans met stip op één geplaatst wordt. “Migratie is enkel geen thema in de ivoren torens van de elite. De gewone Vlaming wordt er dagelijks mee geconfronteerd: afgelopen weekend zagen we nog een massale steek- en vechtpartij tussen uitsluitend Afrikaanse jongeren in Aalst”, stelt Kamerfractieleider Barbara Pas. “Wij leggen de oplossing op tafel: de migratiekraan moet dicht en de 2.600 euro die elke asielzoeker ons maandelijks kost, moet besteed worden aan onze mensen.”

Uit De Stemming van VRT NWS en De Standaard bleek reeds dat de Vlaming migratie als het belangrijkste thema beschouwt voor de komende verkiezingen. De mening van de gewone Vlaming, die het als grootste probleem aanduidt, staat in schril contrast met de georkestreerde afleiding door de media en andere politieke partijen. “Migratie mag niet hét onderwerp van de komende verkiezingen worden”, kopte senior writer Peter Mijlemans in Het Nieuwsblad

De andere partijen zwijgen in alle talen over migratie. Enkel wanneer ze ertoe gedwongen worden door een zoveelste aanslag ten gevolge van hun wanbeleid, komen ze schoorvoetend met strengere taal. “Maar daar blijft het dan ook bij. Terwijl Conner Rousseau op nationale tv pleitte voor het mogelijk maken van woonstbetredingen en van gesloten wooneenheden met het oog op terugkeer, stemt Vooruit in het parlement net het omgekeerde”, aldus Pas. “Ze zorgen niet voor een kentering. Maggie niet, Theo niet, Nicole niet. Integendeel. Het asiel- en migratiebeleid ontaardt in complete chaos. Op het vlak van asielaanvragen worden iedere maand records gebroken. We zitten nu al aan 19 procent meer asielaanvragen in vergelijking met vorig jaar, en nog steeds weigert men maatregelen te nemen om de asielinstroom in te dammen.”

“Laat de media en de andere partijen maar aan politiek doen voor zichzelf. Het Vlaams Belang doet het voor onze mensen”

Bovendien is migratie geen beleidsmatig eiland. Het heeft impact op élk beleidsdomein, van onderwijs en woongelegenheid tot koopkracht en veiligheid. “In dit land is het strikt verboden om cijfers bij te houden over het verband tussen nieuwkomers en criminaliteit. Justitieministers Van Quickenborne en zijn opvolger Van Tigchelt gingen de straffeloosheid aanpakken. Hun grote successen zien we elke dag in onze steden, waar vreemdelingenbendes en de drugsmaffia de plak zwaaien, waar dodelijke schiet- en steekpartijen intussen dagelijkse kost zijn geworden”, vervolgt de fractieleider. “De veiligheid van onze mensen in hun eigen land garanderen zonder migratie aan te pakken, is simpelweg onmogelijk.”

Het budget dat enkel de asielopvang opslokt, heeft intussen de jaarlijkse kaap van 1 miljard euro overschreden. “Intussen heeft de gewone Vlaming moeite met de eindjes aan elkaar te knopen en swingen de rusthuisfacturen de pan uit. Om de 2.600 euro per maand die elke asielzoeker aan de belastingbetaler kost te kunnen besteden aan onze eigen mensen, daar is een Vlaams Belang voor nodig”, besluit Pas. “Laat de media en de andere partijen maar aan politiek doen voor zichzelf. Het Vlaams Belang doet het voor onze mensen.”