Nieuws
donderdag, 07 jan 2021

Miljoenen aan Vlaams belastinggeld gul weggeschonken: “Om Marokko te helpen tijdens corona”

Het Vlaams Belang is niet te spreken over de recente beslissing van de Europese Commissie om 169 miljoen euro te schenken aan Marokko om ze te helpen met de COVID-crisis. Het zuurverdiende belastinggeld van de hardwerkende Vlaming wordt gewoon door ramen en deuren gesmeten. En dat, terwijl we zelf bijzonder slecht gewapend zijn tegen de huidige gezondheidscrisis”, aldus Europees Parlementslid Filip De Man (Vlaams Belang).

De niet-verkozen Europese Commissie besliste recent om maar liefst 169 miljoen euro te schenken aan Marokko om hen bij te staan tijdens de coronacrisis. Dit komt boven op de 264 miljoen euro die reeds in maart vorig jaar werd gestort. In eenzelfde elan krijgt ook Libanon 98,5 miljoen euro toebedeeld om te verhelpen aan de gevolgen van de mega-explosie in de haven van Beiroet. Dit geld komt boven op de som van 70 miljoen euro die reeds onmiddellijk na de explosie werd toegezegd. Eind vorig jaar dan nog, schonk EU-commissaris Jutta Urpilainen (PES) niet minder dan 1,2 miljard euro aan Afghanistan voor de periode 2021-2024.

Filip De Man: “Een opslagplaats vol explosief materiaal vliegt de lucht in? U betaalt! 

“En Afghanistan krijgt meer dan een miljard van de socialistische Urpilainen? De Taliban zal wel een dankkaartje sturen!”, vervolgt De Man. Deze beslissingen van de Europese Commissie - die zich een steeds grotere rol wil toebedelen - kunnen voor het Vlaams Belang niet door de beugel. 

“Die Commissie beschouwt zichzelf gaandeweg als de centrale regering van de EU, terwijl er geen enkele van de commissarissen verkozen is”, aldus nog De Man. De niet-verkozen christendemocratische, socialistische en liberale excellenties strooien het belastinggeld van de burger kwistig over de aardbol zodat het lijkt alsof de Unie een grootmacht is die over onuitputtelijke middelen beschikt. Gelukkig weet de burger wel beter: als het erop aankomt, zijn Unie of Commissie in geen velden te bekennen.

“Voor het Vlaams Belang en de ID-fractie (Identiteit & Democratie) kan het niet langer dat de Unie de kosten voor alle mogelijke rampen wereldwijd draagt terwijl ze niet in eens in staat is de noden in Europa te lenigen”, besluit De Man. Deze schenkingen moet een halt toegeroepen worden.”