Persberichten
woensdag, 30 okt 2019

Mobiliteitsbudget van 800 eur per maand voor Brusselse schepenen: ordinaire zakkenvullerij

Schepenen van Brussel-stad kunnen in plaats van een dienstwagen te gebruiken nu een mobiliteitspremie krijgen van 800 euro per maand. Dat is een nieuwe maatregel die het rood-groene stadsbestuur retro-actief (!) wil invoeren.
Schandalig”, zo stelt het Vlaams Belang in een reactie. “De groene zelfbedieningspolitiek kent werkelijk geen grenzen.”
Ecolo-schepen Hellings verdedigt de maatregel door te stellen dat het leasen van een dienstwagen even duur is. Maar daar heeft het Vlaams Belang zo zijn bedenkingen bij.
Ten eerste neemt Hellings het bedrag van de DUURSTE dienstwagens (BMW) en niet van pakweg een Toyota Prius. Ten tweede hebben Brusselse schepenen helemaal geen dienstwagens of mobiliteitsbudgetten nodig. Waarom verplaatsen ze zich niet met het openbaar vervoer? Van politici die constant de mond vol hebben van openbaar vervoer en anti-auto-maatregelen zou men minstens mogen verwachten dat ze het goede voorbeeld zouden geven. Temeer dat alle gemeenteraadsleden – dus ook de schepenen – nu reeds in tegenstelling tot Jan modaal recht hebben op een GRATIS MIVB-abonnement.  Uit cijfers die het Vlaams Belang enige tijd geleden opvroeg blijkt dat de MIVB jaarlijks zowat 40.000 gratis abonnementen uitdeelt aan haar personeelsleden, maar ook aan parlementsleden en gemeenteraadsleden.  Vlaams Belang fractievoorzitter Dominiek Lootens: “Hoe men het ook draait of keert, dit mobiliteitsbudget is niets meer dan een platte loonsverhoging die door de belastingbetaler wordt opgehoest, onhandig gecamoufleerd in een groen jasje. Het mag duidelijk zijn dat de Brusselse ecologisten geen haar beter zijn dan de andere traditionele partijen wanneer het aankomt op graaien.”
Het Vlaams Belang zal in het Brussels Parlement hierover interpelleren, en de gratis MIVB-abonnementen voor politici ter sprake brengen.