Nieuws
maandag, 27 jun 2022

Molenbeek heeft geen onzin maar een opkuis nodig

Burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek en Waalse socialiste Catherine Moureaux heeft voor een nieuw dieptepunt in cliëntelisme gezorgd. “De doordeweekse schietpartijen in de straten van haar gemeente zijn volgens haar de schuld van de rijken, die de trendy plaatsen van de gemeente niet willen delen”, zegt Kamerlid Ortwin Depoortere. “Om haar macht te bestendigen en haar kiespubliek te plezieren zijn echt alle middelen goed, ook het spuien van de meest gore onzin.”

“Wapens en afrekeningen? Schietpartijen op klaarlichte dag? Alomtegenwoordige drughandel? Volgens Moureaux is dat verleden tijd wanneer de ‘jongeren’ die zich hieraan schuldig maken vanuit de sociale wijken dus naar de villawijken zullen verhuizen”, aldus Depoortere. “Te zot voor woorden uiteraard, tenzij het haar bedoeling is om ook de veiligere wijken van Molenbeek in no-go-zones om te toveren.”

“Om haar macht te bestendigen mogen voor Moureaux de schietpartijen in Molenbeek blijkbaar blijven duren”

“De wetteloosheid in Molenbeek kan pas ernstig aangepakt worden wanneer de problematische situatie benoemd wordt”, vervolgt Depoortere. “Maar om electorale redenen gebeurt net het omgekeerde. Catherine Moureaux is duidelijk geen haar beter dan haar vader en voorganger Philippe. Door in La Libre Belgique, volledig blind voor elke realiteit, te stellen dat die wetteloosheid niet eens bestaat, geeft Moureaux aan voor geen enkele oplossing te willen zorgen.”

“In april wist Moureaux nog te vertellen dat het coronavirus de schuldige was dat de kogels ons in Molenbeek om de oren vliegen. Nu zijn het dus de rijken geweest, benieuwd met welke onzin ze volgende keer afkomt”, besluit Depoortere. “De ‘rijken’ die in Molenbeek aangepakt moeten worden om de schietpartijen te doen stoppen zijn de drugscriminelen. En dat moet eindelijk eens op een passende wijze gebeuren. Met zerotolerantie en snelrecht, een lik-op-stukbeleid met razzia’s, administratieve aanhoudingen, geconcentreerde patrouilles, inbeslagnames, sluitingen en ostentatieve volgacties van verdachten.”