Persberichten
maandag, 03 feb 2020

Molenbeek: "Megamassa moslims die salafist eren, toont aan waar we staan"

Vlaams Belang: “Dit is niet de toekomst die wij voor onze hoofdstad willen. De strijd tegen het militante salafisme dient weer prioriteit te krijgen! “

De machtsdemonstratie van een massa salafisten die de openbare weg inpalmden om een radicaal salafistisch prediker te eren in Molenbeek, toont het failliet aan van de zogenaamde deradicaliseringscampagnes en het multicultureel project. Dat stelt het Vlaams Belang in Brussel. De partij eist dat de strijd tegen dat militante salafisme weer de prioriteit krijgt die het verdient.

De verontwaardiging op sociale media is groot nadat maandagnamiddag beelden opdoken van vijf- tot tienduizend biddende aanhangers van de salafistische voorman die de openbare ruimte innamen. Rachid Haddach overleed afgelopen weekend aan de gevolgen van een aanslepende ziekte. Hij werd opgeleid in de Grote Moskee, gefinancierd door Saudi-Arabië. De straat aan de Al Khalil-moskee in Sint-Jans-Molenbeek werd afgezet door de politie, de bussen werden omgeleid.

Salafisme Molenbeek tekenend voor laks beleid PS in Brussel

“Deze voorvallen in twee belangrijke, door de PS gedomineerde Brusselse gemeenten, tonen aan dat de PS het verstoren van de openbare orde en het ondergraven van onze samenleving door salafistische bewegingen helemaal geen probleem vindt”, aldus Dominiek Lootens-Stael, Brussels Parlementslid voor Vlaams Belang. “Na de aanslagen had iedereen de mond vol over het terugdringen van het islamisme en salafisme. De PS in Brussel doet echter het omgekeerde. Dit is zeer schadelijk voor het imago van het gehele Brusselse Gewest dat in beeld blijft komen als salafistische hoofdstad van Europa. Dit is zonder meer een slag in het gezicht van alle Brusselaars die het wel goed menen met de hoofdstad!”

Senator Bob De Brabandere (Vlaams Belang), ook woonachtig in Brussel, reageert eveneens ontsteld: “Zij die u vertellen dat het allemaal wel meevalt met de islamisering in Brussel, liegen. De beelden van duizenden moslims die in Molenbeek op straat de overleden salafist Rachid Haddach herdenken, bevestigen dit. Dit is niet de toekomst die wij voor onze hoofdstad willen!”

Het Vlaams Belang eist dat de strijd tegen het militante salafisme opnieuw prioriteit krijgt en zal ter zake verschillende initiatieven nemen.

Hallucinante beelden uit #Molenbeek. Duizenden moslims herdenken salafistische haatprediker Rachid Haddach. De straat wordt zelfs afgezet voor de massa e/h gebed. Onvoorstelbaar. Het #salafisme, een fundamentalistische islamstroming, heeft geen enkele plaats in onze maatschappij! pic.twitter.com/drkNwFtZzr

— Vlaams Belang (@vlbelang) February 3, 2020