Nieuws
donderdag, 13 okt 2022

Moskee huurt zwembad enkel voor mannen af: islamitische apartheid en discriminatie

De vzw achter de moskee Al Furqan biedt haar leden een jaarabonnement aan bij het stedelijk zwembad van Lommel, waar twee keer per maand enkel mannen en kinderen mogen gaan zwemmen. “Bij eender welke andere organisatie zou men over zulke discriminatie moord en brand schreeuwen”, zeggen Vlaams Belang-parlementsleden Chris Janssens en Sam van Rooy. “Wij zullen hierover alvast kritische vragen stellen aan minister van Inburgering en Gelijke Kansen Somers en eisen dat de betrokken moskee wordt gesloten.”

In samenwerking met het Cultureel Centrum Lommel biedt de vzw achter de niet-erkende Al Furqan-moskee in Lommel haar leden een ‘zwembadabonnement’ aan. De vzw huurt het stedelijk zwembad namelijk twee keer per maand af zodat enkel mannen en kinderen er kunnen komen zwemmen. Vrouwen zijn hierbij niet welkom. Het stadsbestuur zegt hierover een dubbel gevoel te hebben en zou in overleg met Unia bekijken of dit wel wettelijk is.

Het Gelijkekansendecreet stelt alleszins het volgende: “Binnen de grenzen van de aan de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaamse Gewest toegewezen bevoegdheden is elke vorm van discriminatie verboden, zowel in de overheidssector, als in de particuliere sector, met inbegrip van overheidsinstanties, met betrekking tot het aanbod van, de toegang tot, de levering en het genot van goederen en diensten die publiekelijk beschikbaar zijn - al dan niet tegen betaling.”

“Benieuwd wat Somers en Unia van deze typisch islamitische (sekse)apartheid en discriminatie vinden”

“Het is evident dat dit typisch islamitische sekseapartheid en discriminatie betreft”, aldus van Rooy. “Of het oikofobe Unia en islamknuffelaar minister Somers dit ook zo zien is een ander paar mouwen. Ik kan me al inbeelden welke politiek correcte islamvergoelijkende praatjes ze allicht weer zullen uitkramen.”

Volgens een moslim verbonden aan de moskee is het ‘probleem’ met het zwembad dat er een cafetaria en ramen met inkijk zijn. “Dit argument is tekenend voor de islamisering van onze samenleving”, zegt van Rooy. “Alles wat in het Vrije Westen terecht als evident en normaal wordt beschouwd, wordt door de islamitische leer als ‘haram’ en dus vuil en verwerpelijk gebrandmerkt. Vrouwen zijn in de islam minderwaardige, vileine wezens die voortdurend lust opwekken bij de man en dus zoveel mogelijk moeten worden bedekt en een apartheidsregime moeten ondergaan.”

Het Vlaams Belang wil dat de Vlaamse regering deze islamitische apartheid en discriminatie veroordeelt. “Wij zullen Vlaams minister van Inburgering en Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld) alvast de nodige kritische vragen stellen”, zegt Janssens. “Als parlementslid klaagde Somers ooit gescheiden sportbeoefening voor mannen en vrouwen aan. Benieuwd of hij zich als minister en diversiteitsgoeroe even afkeurend over deze kwestie zal uitspreken en dit zal kaderen in de islamisering van onze samenleving. Somers zou zowel de islamitische vzw als het Cultureel Centrum dat hieraan meewerkt terecht moeten wijzen en de sluiting van de betrokken moskee moeten nastreven.”