Nieuws
dinsdag, 19 apr 2022

‘Multicultureel paradijs’ Zweden eet zichzelf op

Zweden wordt sinds een viertal dagen voor de zoveelste maal opgeschrikt door hevige en gewelddadige onlusten uitgevoerd door voornamelijk islamitische jongemannen. “De vreselijke zaken die nu in Zweedse steden als Stockholm gebeuren: vernielingen en bendegeweld, zijn ook in andere Europese landen en zeker ook bij ons een bekend fenomeen”, reageert Kamerlid Ortwin Depoortere. “Doelbewuste aanvallen op de politie bleven niet uit. Deze baldadigheden kunnen enkel met een harde aanpak worden tegengegaan. Ook moet erkend worden dat het multiculturalisme een gefaald experiment is, dat moet worden afgebouwd.

Afgelopen weekend raakten bij hevige rellen in verschillende Zweedse steden ruim veertig mensen gewond, onder wie zeventien agenten. Dit na een actie in Zweden door een islamkritische activist. “Dat men binnen de islam moeilijk om kan met vrije meningsuiting en kritiek is nogmaals eens bewezen”, aldus Depoortere. "Honderden gemaskerde en voornamelijk jonge, allochtone relschoppers staken auto’s, vuilnisbakken en zelfs een school in brand, en bekogelden de agenten met stenen. Ook de talrijke criminele bendes - die Zweden al jaren teisteren - zijn betrokken. Volgens hoofdcommissaris Anders Thornberg van de Zweedse politie kan er in sommige gevallen van moordpoging gesproken worden en in ieder geval minstens van grove mishandeling van de politie.”

“Zonder een strenge en passende aanpak zal de toestand in Zweden er alleen maar erger op worden”

“Het geweld en het vandalisme houdt op geen enkele manier verband met welk politiek gebeuren of politieke manifestatie dan ook”, vervolgt Depoortere. “Het zijn de volslagen zinloze taferelen zoals we die ook uit de no go-zones van onze hoofdstad kennen.”

“Hopelijk zal men in Zweden nu de geweldenaars op een passende en effectieve manier van antwoord dienen”, besluit Depoortere. “En dan heb ik het over zerotolerantie en gerichte politiecontroles, en over snelrecht en correcte bestraffingen door Justitie. Finaal is het echter aan de Zweden om Zweden terug op orde te stellen: wij moeten ervoor zorgen dat ons land niet afglijdt naar deze taferelen en toestand.”