Nieuws
dinsdag, 16 jan 2024

Nederlands rapport waarschuwt voor rampzalige demografisch gevolgen van de massa-immigratie

Een Nederlands rapport geeft aan dat de massale immigratie ervoor kan zorgen dat het land in 2050 5 miljoen mensen meer kan tellen. Verontrustend is dat migratie de enige verklaring voor die stijging is. De natuurlijke bevolkingsgroei daalt al jaren. “Diezelfde trend geldt ook voor Vlaanderen”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “De enige oplossing is eindelijk weer grenzen stellen en de massa-immigratie stoppen.”

In juli 2022 werd een commissie aangesteld in Nederland die de demografische uitdagingen onderzocht waar het land voor staat. Het rapport van die commissie werd nu publiek gemaakt en toont aan dat de Nederlandse bevolking razendsnel groeit. De cijfers tonen dat er maar een factor verantwoordelijk is voor die bevolkingsgroei: migratie. Bij ongewijzigd beleid zou dat ervoor zorgen dat er in 25 jaar maar liefst 5 miljoen inwoners bij komen.

“Ook bij ons zit er geen rem op de massale immigratiestromen”

“Het rapport toont glashelder aan wat de demografisch impact van massa-immigratie op onze samenleving is”, zegt Van Grieken. “Voor de weinigen die er nog aan twijfelden: vol is wel degelijk vol.” De voorzitter wijst er op dat Vlaanderen met eenzelfde scenario kampt. “Ook bij ons zit er geen rem op de massale immigratiestromen. De systeempartijen weigeren hier zelfs de vraag te stellen wat hun beleid betekent voor onze toekomst.”

De voorzitter van de Nederlandse commissie die het rapport uitbracht pleit voor een drastische inperking van de migratiestromen. “Dat is het enige logische antwoord”, zegt Van Grieken. “Een migratiestop is broodnodig. Maar dat zal nooit lukken met de politieke elite die ons land vandaag doelbewust de afgrond in rijdt. Enkel met het Vlaams Belang aan het roer kunnen we het tij keren.”