Nieuws
donderdag, 20 dec 2018

Niet de koning, maar het volk moet beslissen

“Blijkbaar ontvangt de Koning liever vazallen van communistische dictaturen en rabiate Vlamingenhaters van het FDF dan de partijvoorzitter van een democratische partij, die meer dan een half miljoen kiezers vertegenwoordigt.” Dat zei Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vanmiddag voor de poorten van het Koninklijk Paleis.

Van Grieken hekelt de partijpolitieke keuze die de Koning maakt met zijn uitsluiting. “Als de Koning wilde aantonen dat hij een ondemocratisch instituut verdedigt, is hij met verve geslaagd”, aldus Van Grieken. Volgens de Vlaams Belang-voorzitter gaat de Koning hiermee zijn grondwettelijk boekje te buiten. “De Koning dient zich neutraal op te stellen. Door ons expliciet uit te sluiten, geeft het staatshoofd aan dat meer dan 500.000 landgenoten niet meetellen.”

De partijvoorzitter riep met een reclamewagen op om het politiek theater nu eindelijk te staken. “Niet de Koning maar het volk moet over haar toekomst beslissen”, aldus Van Grieken. “Ik krijg het aan mijn buitenlandse collega’s niet uitgelegd dat men na een regeringsval over gaat tot de orde van de dag omdat het ‘nu niet goed uitkomt’. Zo’n gedachtegangen verwacht je van Kabilla in Congo of Kim Jong-un in Noord-Korea, maar toch niet van Westerse partijleiders. Politici die schrik hebben van de mening van de bevolking, zijn het niet waard om leiders te zijn van dat volk.”