Nieuws
dinsdag, 09 jul 2024

Nieuw in het Vlaams Parlement: Michiel Awouters

Foto: Vlaams Belang. Nieuw in het Vlaams Parlement: MICHIEL AWOUTERS

Michiel Awouters (1994) woont met zijn vriendin in het Limburgse Halen. Hij behaalde een master in de vergelijkende en internationale politiek aan de KU Leuven en een bachelor maatschappelijk werk aan de UCL. Daarnaast is hij gediplomeerd fitnessinstructeur. Awouters was eerst beleidsmedewerker voor de gemeente Lubbeek, en vervolgens actief als customer service agent in het Portugese Lissabon. In 2023 begon hij te werken voor de Kamerfractie van het Vlaams Belang waarvoor hij de domeinen Werk, Sociale Zaken en Pensioenen opvolgde. Op 9 juni behaalde hij 11.018 voorkeurstemmen en werd daarmee verkozen als volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement.

Hoe kwam u bij het Vlaams Belang terecht, Michiel ?

Door een sterk sociaal rechtvaardigheidsgevoel. Nergens ter wereld betalen we zoveel belastingen op arbeid dan in dit land. Toch zien we dat de overheid - zelfs met deze massale instroom van middelen - onvoldoende geld heeft voor de uitvoering van zijn kerntaken. Overal komen we geld tekort. Denk maar aan de pensioenen, de NMBS, De Lijn, lokale besturen, rusthuizen, voorzieningen voor personen met een handicap, de jeugdzorg en ga zo maar door.

Dat komt natuurlijk door foute beleidskeuzes. De verschillende overheidsniveaus laten onze mensen systematisch in de steek, en kiezen resoluut voor het in stand houden van het open grenzenbeleid, de transfers naar Wallonië en de losgeslagen subsidiecultuur. Dit wanbeleid dreigt onze sociale zekerheid, samen met alle openbare diensten als een molensteen de dieperik in te trekken. Het Vlaams Belang is de enige partij die het systeem in vraag durft te stellen en onze mensen eindelijk op de eerste plaats kan zetten.

Wat worden uw aandachtspunten in het Vlaams Parlement?

Ik zal de belangen, in het bijzonder de sociale rechten van onze mensen, met vuur en passie verdedigen. Momenteel lijkt de kans groot te zijn dat de drie systeempartijen N-VA, cd&v en Vooruit deel zullen uitmaken van zowel de Vlaamse, als de federale regering. Dan zal er natuurlijk weer niets structureel veranderen, en zullen de besparingsrondes op onze mensen worden verdergezet. Samen met onze sterke fractie zal ik mij hier met hand en tand tegen verzetten. Het besparen op kap van de kwetsbare Vlamingen om het failliete open grenzenbeleid en de schijndemocratie ‘België’ in stand te houden moeten eindelijk stoppen.