Nieuws
vrijdag, 08 sep 2023

Nieuwe Bpost-CEO opnieuw iemand uit McKinsey-stal

Foto: wikimedia commons. Zorro2212. Nieuwe Bpost-CEO opnieuw iemand uit McKinsey-stal

Het Vlaams Belang heeft bedenkingen bij de aanstelling van Chris Peeters als nieuwe CEO van Bpost. “Ondanks het vele gesjoemel en het grote verloop van CEO’s werd nog maar eens in de oude vertrouwde McKinsey-poel gevist”, zegt Kamerlid Nathalie Dewulf. “Dat belooft alvast niet veel goeds. We wensen van de heer Peeters dus zo snel mogelijk in de commissie Overheidsbedrijven te vernemen hoe hij Bpost uit het slop wil halen.”

Na een maandenlange zoektocht heeft het noodlijdende en vooral stuurloze Bpost toch nog maar eens een McKinsey-konijn uit de hoed getoverd. Peeters is een doorwinterde manager die, voor hij aan het hoofd kwam van Elia, immers veertien jaar lang als consultant voor McKinsey heeft gewerkt. “Ondertussen is iedereen bij McKinsey al wel eens via de Bpost-kassa gepasseerd”, aldus Dewulf. “Het Vlaams Belang gaat er nauwgezet op toezien dat de pogingen van Peeters om het bedrijf uit het slop te halen de belastingbetaler niet één euro extra zal kosten. De belastingbetalers mogen niet opnieuw de dupe worden.”

“Aandeel van Bpost ging door wanbeleid van 28 naar 4 euro”

Dat het overheidsbedrijf Bpost zit al jaren in zwaar weer vertoeft, is algemeen geweten. “Hier heeft niet alleen het vertrek van vele topmanagers voor gezorgd”, vervolgt Dewulf, zelf een ex-werkneemster van Bpost. “Er was natuurlijk ook het gesjoemel rondom de persconcessie en de veel te hoge subsidies die hieruit voorvloeiden. Dit alles zorgde ervoor dat het aandeel de laatste jaren kelderde van 28 euro naar minder dan 4 euro vandaag.”

Voor het Vlaams Belang dringen herstructureringen zich op bij het overheidsbedrijf. “De nieuwe CEO, wiens aanstelling we via de pers hebben moeten vernemen, moet zijn visie zo snel mogelijk komen toelichten in de commissie”, besluit Dewulf. “We zitten met tal van vragen… Wat met de pakjediensten? Wat met de diensten van algemeen economisch belang? Wil Peeters Bpost opsplitsen en diensten afstoten? En vooral: hoe gaat hij het gebrek aan transparantie aan bij Bpost aanpakken? Dit moet een topprioriteit worden.”