Nieuws
woensdag, 22 jun 2022

Nieuwe klap voor nabestaanden Kitty Van Nieuwenhuysen

Het Vlaams Belang kan niet aanvaarden dat na de vrijlating van zijn criminele kompanen ook de laatste van de drie moordenaars van de jonge agente Kitty Van Nieuwenhuysen penitentiair verlof krijgt en wellicht binnenkort vrijkomt met een enkelband. “Een zoveelste klap voor de nabestaanden, vrienden en collega’s van Van Nieuwenhuysen”, zegt Kamerlid Marijke Dillen. “De moord werd gepleegd door zware recidivisten die nooit meer hadden mogen vrijkomen. En nu komen ze alweer vrij.

“De toen 23-jarige Van Nieuwenhuysen werd in 2007 genadeloos afgemaakt met kalsajnikovs en vandaag moeten we vaststellen dat Galip Kurum de reeds vrij rondlopende gangsters Hassan Lasir en Noureddine Cheikhni geregeld mag vervoegen”, aldus Dillen. “In 2011 werden deze allochtone gangsters, waarvan sommigen al tientallen feiten gepleegd hadden, nog tot 30 jaar veroordeeld, maar met de wettelijke vrijheidsmechanismen in dit land wil dat uiteraard niet veel zeggen.”

“Na dergelijke brutale moordpartijen als deze op Kitty Van Nieuwenhuysen kan er geen sprake zijn van vergeven en vergeten”

“De aanpak, of beter het gebrek daaraan, van moordenaar Galip Kurum maakt Justitie alleen nog maar ongeloofwaardiger”, vervolgt Dillen. “Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld), de man die Justitie ‘straffer’ aan het maken is, kan zich alvast de moeite van een uitleg besparen. Er bestaat geen zinnige uitleg voor deze vervroegde vrijlatingen. Zelfs niet wanneer de criminelen achteraf zouden hebben meegewerkt met Justitie, wat ze nooit hebben gedaan.”

“De veiligheid van de samenleving kan er enkel bij inboeten wanneer criminelen die voordien steeds opnieuw vervielen in de misdaad zich vrij in onze straten kunnen bewegen”, besluit Dillen. “En voor het Vlaams Belang kan er na misdaden als moordaanslagen met kalasjnikovs nooit nog enige sprake zijn van vervroegde vrijlatingen.”