Nieuws
woensdag, 25 okt 2023

Nog maar eens terreurdreiging door een asielzoeker

Foto: iStock. Nog maar eens terreurdreiging door een illegaal

Het Vlaams Belang verbaast er zich niet over dat er een zoekactie aan de gang is naar weerom een asielzoeker die met een aanslag dreigt. “Met de immense asielinstroom wordt ook het conflict uit het Midden-Oosten geïmporteerd”, zegt Kamerlid Ortwin Depoortere. “De dreiging van islamistische aanslagen is niet weg. Eens dreigingsniveau 3 wordt verlaten, zullen dit soort terroristen door de mazen van het net blijven glippen. En aan de aangekondigde strenge maatregelen van Vivaldi kan geen enkel geloof worden gehecht.”

Deze keer gaat het om een 23-jarige Palestijn, Mohammed A., die naar eigen zeggen wil sterven als een martelaar in een explosie. Hij is op 26 september ons land binnengekomen en kwam vervolgens niet opdagen bij de instanties waar hij zich moest melden. “Hij is hier nog geen maand en is overduidelijk niet gekomen in de hoop een oorlog of een conflict te ontvluchten”, aldus Depoortere. “Integendeel, de asielzoeker in kwestie is alleen maar gekomen in de hoop er hier een te creëren. En dat moet met alle middelen worden voorkomen.”

“Tijd voor een regering die de veiligheid van de burger op de eerste plaats zet”

De terreurdreiging van de Palestijn komt er een goede dag nadat bleek dat vier moslimtieners een uiterst bloedige aanslag gepland hadden tegen de Israëlische ambassade in Ukkel. “Met al deze dreigingen en na de moorddadige moslimterreur in Brussel blijken partijen als Open Vld en Vooruit na vele jaren plots het licht te hebben gezien, en wordt er luidop gepleit voor woonstbetredingen, het opsluiten van minderjarigen en een strenger terugkeerbeleid”, stelt Depoortere vast. “Maar net als de door de federale regering reeds aangekondigde strengere maatregelen is dit alles volstrekt ongeloofwaardig. Met PS, Groen en Ecolo is binnen Vivaldi geen enkele verstrenging mogelijk.”

“Het is tijd voor een regering die, anders dan Vivaldi, de veiligheid van de burger op de eerste plaats zet, en wel doortastende maatregelen kan nemen om ons te beschermen tegen die Palestijnse asielzoeker en die moslimtieners. En tot die tijd moet alles in het werk gesteld worden om verder bloedvergieten in dit land te voorkomen”, besluit Depoortere. “Om deze reden is het ook noodzakelijk de Vivaldi-excellenties, die de onveiligheid creëerden, ter verantwoording worden geroepen. Deze Middag zal in de commissie Binnenlandse Zaken, die ik voorzit, minister Annelies Verlinden (cd&v) aan de tand worden gevoeld. Onder meer over haar verklaring dat de terrorist Abdeslam Lassoued niet op de radar van de politie stond, terwijl vaststaat dat de lokale taskforce hem onderzocht.”