Nieuws
woensdag, 02 nov 2022

“Noord-Koreaanse provocaties vereenvoudigen invasie van Taiwan”

Het Vlaams Belang veroordeelt ten stelligste de Noord-Koreaanse raketlanceringen van afgelopen nacht, en roept het Westen op waakzaam te blijven.”Een ballistische raket landde vlakbij de betwiste zeegrens met buur Zuid-Korea”, zegt volksvertegenwoordiger Annick Ponthier. “De voortdurende nucleaire intimidatie door communistisch Noord-Korea vormt zonder meer een bedreiging voor de wereldwijde vrede en stabiliteit.”

“De raketlanceringen kunnen een gevaarlijk kantelpunt betekenen in de escalatie van spanningen tussen de beide Korea’s”, aldus Ponthier. “Het gaat hier tenslotte om een raketaanval vlakbij de territoriale wateren van het Zuiden, en aldus een schending van de territoriale soevereiniteit van Zuid-Korea.”

“Zwak leiderschap van Biden zorgt voor de Noord-Koreaanse provocaties”

“Noord-Korea doet weinig zonder de toestemming van grote communistische broer China”, aldus Ponthier. “We mogen niet naïef zijn. Het is goed mogelijk dat Peking dit toelaat en zo probeert onrust te stoken, zodat de Amerikanen zich op meerdere fronten moeten focussen. Ik heb het dan over de verdediging van Zuid-Korea en van Taiwan. De Noord-Koreaanse acties maken het China alleszins gemakkelijker om zich op een invasie van Taiwan voor te bereiden.”

“We roepen het Westen op om waakzaam te blijven en alle mogelijke pistes voor dialoog open te houden”, besluit Ponthier. “Die pistes waren er onder voormalig president Donald Trump, maar onder Joe Bidens zwakke leiderschap wagen steeds meer autocratieën, zoals Noord-Korea, Rusland en China, nu hun kans om aan imperialisme en militaire bedreiging van hun buurlanden te doen.”