Nieuws
maandag, 13 sep 2021

“Onderzoek naar oorsprong coronavirus steeds opnieuw gemanipuleerd”

Het Vlaams Belang is verbolgen dat het onderzoek naar de oorsprong van het coronavirus steeds opnieuw wordt gemanipuleerd. “Zo blijkt een in het invloedrijke medische tijdschrift The Lancet gepubliceerde brief waarin het ontstaan van het virus door een incident in een lab in het Chinese Wuhan werd afgedaan als een ‘samenzweringstheorie’ - afkomstig te zijn van wetenschappers die zelf een band hebben met het Wuhan Institute of Virology”, licht Kamerlid Dominiek Sneppe toe. “Maar op basis van deze brief werd iedereen die zich vragen stelde wel de mond gesnoerd als zogenaamde complotdenker.”

Onderzoek van The Telegraph bracht aan het licht dat zomaar eventjes 26 van de 27 wetenschappers die de brief ondertekenden banden hebben met het Chinese lab waar de pandemie wellicht haar oorsprong vond.

“De manipulatie van het onderzoek door Peking toont vooral de verantwoordelijkheid van het regime aan”

“China hecht er duidelijk veel belang aan om elk onderzoek te blijven manipuleren, zoals het dat eerder ook al deed met het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO”, aldus Sneppe. “Het is wraakroepend dat op basis van uiterst subjectieve documenten zoals de brief in The Lancet elk debat meteen in de kiem gesmoord wordt, ook door de sociale mediabedrijven.”

“Peking had bijzonder snel kunnen communiceren over de ware toedracht van het coronavirus maar liet na dit te doen”, besluit Sneppe. “Maar menselijke fouten worden door communistische regimes nooit toegegeven. Een ronduit misdadige houding, die in dit land door TV-viroloog Marc Van Ranst de hemel werd in geprezen als ‘open’ en ‘kordaat’, maar waarvan de dodelijke gevolgen niet te overzien waren.”