Persberichten
dinsdag, 16 jan 2024

Onderzoek over gebruik woord ‘omvolking’ in Europees Parlement is rechtstreekse aanval op de democratie

Foto: iStock. Onderzoek over gebruik woord ‘omvolking’ in Europees Parlement is rechtstreekse aanval op de democratie

Het Europees Parlement zal een onderzoek voeren naar uitspraken van Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) over een georganiseerde omvolking door het Europese migratiebeleid. “De totalitaire EU duldt geen tegenspraak over haar nefast opengrenzenbeleid. Wij zullen ons nooit de mond laten snoeren”, reageert Europees Parlementslid Tom Vandendriessche.

Tijdens het debat in Straatsburg op dinsdagochtend over de prioriteiten van België als voorzitter van de Raad van de EU, haalde Vandendriessche uit naar het nieuwe Europese migratiepact. Daarin stelde hij dat het pact niet dient om de illegale migratie terug te dringen, maar dat het de bedoeling is om meer migratie aan te trekken. Hij sprak daarbij over “georganiseerde omvolking”. “Dat zijn de letterlijke woorden van commissaris Yohansson: ‘we hebben migratie nodig.’ Ze wil een miljoen extra migranten naar Europa halen, bovenop de vele miljoenen die we al hebben. Daarmee wil ze de vergrijzing van de krimpende Europese populatie tegengaan. Ze wil dus letterlijk niet-Europese volkeren de krimpende Europese volkeren doen vervangen. Dat is per definitie vervangingsmigratie, een synoniem voor omvolking”, aldus Vandendriessche. 

“Dat men nu dreigt met sancties tegen politieke tegenstanders om hen de mond te snoeren, is een veel duidelijker voorbeeld van fascisme dan het woord ‘omvolking’ zou zijn”

Bij het gebruik van het woord “omvolking” vroeg Sofie in ’t Veld, lijsttrekker voor de links pro-Europese lijst Volt, of dat taalgebruik toelaatbaar is in het Europees Parlement. Zij claimt al langer dat dit ‘nazitaal’ zou zijn en beriep zich op een mogelijke ‘inbreuk’ op artikel 10 van het interne reglement van het Parlement. Dat bepaalt dat “het gedrag van de leden wordt ingegeven door wederzijds respect. Het berust op de waarden en beginselen zoals vastgelegd in de Verdragen en met name in het Handvest van de grondrechten.” Roberta Metsola, de voorzitter van het Europees Parlement, kondigde daarop aan dat er desgevraagd een onderzoek komt. 

“Omvolking is het proces waarbij de oorspronkelijke bevolking vervangen wordt door immigratie ten gevolge van doelbewust beleid om dat te bereiken. Dat was zo bij de kolonisering van Amerika, de transmigratiepolitiek van Stalin en de annexatie van Tibet. Ook de nazi’s hadden plannen in die richting in Oost-Europa. Daartegen verzet ik mij als nationalist. Ik pleit voor het behoud van onze identiteit en soevereiniteit. En dus verzet ik mij tegen deze doelbewuste vervangingsmigratie van de Europese Unie”, aldus Vandendriessche. 

Een eventuele sanctie kan variëren van een reprimande, over een financiële straf tot een tijdelijke schorsing. “De waarheid kan je niet verstommen met straffen, verboden en intimidatie. Voor ons is het recht van vrije meningsuiting fundamenteel en al zeker in een parlementaire instelling. Dat men nu dreigt met sancties tegen politieke tegenstanders om hen de mond te snoeren, is een veel duidelijker voorbeeld van fascisme dan het woord ‘omvolking’ zou zijn”, besluit Vandendriessche.