Nieuws
maandag, 31 mei 2021

“Ontkennen van islamisering is belachelijk en gevaarlijk”

Het Vlaams Belang reageert vol onbegrip en ongeloof op de uitlatingen van Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) in een vraaggesprek in De Standaard. “Volgens Somers bestaat er niet zoiets als de islamisering van Vlaanderen”, zegt Vlaams Parlementslid Sam Van Rooy (Vlaams Belang), die in 2018 een boek schreef ‘voor vrijheid en dus tegen de islamisering’. “En dat is handig, want als je het bestaan van een probleem ontkent hoef je het natuurlijk niet op te lossen.”

“Ik heb er geen idee van op welke planeet Bart Somers woont”, aldus Van Rooy, “maar op de planeet aarde is de islamisering van Vlaanderen ontegensprekelijk al decennialang in volle gang.” Het Vlaams Belang wijst onder meer op de wildgroei aan gesubsidieerde en andere moskeeën, op de toename van Koranscholen en halalwinkels, op de halalmaaltijden op school en in de gevangenis, de gescheiden zwemuren voor moslima’s, de alomtegenwoordige hoofddoeken, de lente- en winterfeesten ter vervanging van Pasen en Kerstmis, de toenemende angst en zelfcensuur bij leraren, cartoonisten en cabaretiers, de voortdurende jihad-dreiging en de Brusselse no go-zones. “Allemaal zaken waarvan Somers in alle ernst beweert dat ze dus blijkbaar niet bestaan.”

“Islamisering is alomtegenwoordig, en het maakt de samenleving onvrijer, instabieler en gewelddadiger”

“Het gaat hier dus helemaal niet over paranoia of complottheorieën. In onze Westerse en tolerante samenleving gebeuren voortdurend zaken die aantonen hoezeer we aan het islamiseren zijn. Steeds meer van onze wijken hebben meer weg van een buurt in een of ander islamitisch land”, vervolgt Van Rooy. “En dat hoeft ook niemand te verwonderen. Islamisering betekent dat onze samenleving islamitischer en dus onvrijer en armer wordt. Het gaat om de groeiende invloed van bepaalde islamitische normen, waarden, tradities en regels en wetten. Islamisering is een proces dat even oud is als de islam zelf, want het is de kernopdracht van de islamitische leer. De islam is een totalitaire religieuze ideologie, waarvan de letterlijke betekenis niet voor niets ‘onderwerping’ luidt.”

“Onze identiteit, onze vrijheid en onze tolerante, superieure cultuur moeten behouden blijven, en dat was ook de vredevolle boodschap van het Voorpost-spandoek”, besluit Van Rooy. “Een boodschap die het Vlaams Belang zal blijven uitdragen. Tegen politiek correcte journalisten en academici in, tegen bevooroordeelde strafrechters en probleemontkennende ministers in.”