Nieuws
maandag, 22 mei 2023

Onvoorstelbaar dat de Moor wou onderhandelen met asielkrakers

Foto: iStock. Onvoorstelbaar dat de Moor wou onderhandelen met asielkrakers

Het uiterst linkse collectief 'Stop de Opvangcrisis', dat sinds een paar weken het gebouw naast het cd&v-hoofdkwartier in Brussel kraakt, startte vandaag een rechtsprocedure op tegen Fedasil en de Belgische regering. “Krakers overtreden de wet en hebben geen enkele eis te stellen”, zegt fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas. Door eerst te proberen in gesprek te gaan met criminelen, ondermijnt deze regering haar eigen beleid.

De procedure werd ingeleid na een gesprek van een delegatie van de uiterst linkse activisten en een aantal asielzoekers die in het pand vertoeven met staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v). “Ze werden blijkbaar ontvangen op het kabinet van de Moor nadat ze aan de staatssecretaris middels een open brief hun eisen aangaande de opvangcrisis hadden bekendgemaakt”, aldus Pas. “Alsof ze eisen te stellen hebben. Het is onvoorstelbaar dat de Moor deze ‘delegatie’ wou ontvangen en dus wou toegeven aan deze chantage.”

“Het is onvoorstelbaar dat de Moor deze ‘delegatie’ wou ontvangen en dus wou toegeven aan deze chantage”

“Het feit dat er een gesprek was, duidt erop dat de Moor initieel bereid was toegevingen te doen”, gaat Pas verder. “En we kennen allemaal de politieke ‘eisen’ van deze ‘asielzoekers’, waarvan de meerderheid gelukszoekers zijn: een nationaal crisisplan en een verplichte spreiding over de gemeenten.” Het Vlaams Belang zal nooit één toegeving aanvaarden aan extreemlinkse organisaties die, zoals ‘Stop de Opvangcrisis’, asielzoekers misbruiken voor hun eigen politieke agenda van open-grenzen.

Omdat de extreemlinkse organisatie bij het gesprek met de Moor niet onmiddellijk op haar wenken werd bediend, ging men dus maar meteen over tot een rechtsprocedure om op die manier Fedasil te dwingen de organisatie van het pand op zich te nemen. “Voor ons is dit de wereld op zijn kop”, merkt Pas tot slot op. “Tegen kraken moet, zoals tegen elke andere vorm van criminaliteit, keihard opgetreden worden.”