Nieuws
dinsdag, 05 okt 2021

Onze luchthavens en kerncentrales moeten beveiligd worden

Het Vlaams Belang maakt zich ernstig zorgen over het tekort aan agenten bij de Directie Beveiliging (DAB) van de federale politie. “De dienst in kwestie zorgt ervoor dat onder meer luchthavens en kerncentrales treffend worden beveiligd”, zegt federaal volksvertegenwoordiger Ortwin Depoortere. Hier moeten we een tandje bijsteken, want voldoende beveiliging van dergelijke kritieke infrastructuur is cruciaal.”

“De DAB kampt met een tekort van 300 agenten”, aldus Depoortere. “Aan dit probleem dient dringend te worden verholpen, zoniet mogen we het ergste vrezen voor de beveiliging volgend jaar bij het proces van de aanslagen in Brussel.

“Zeker in tijden van terreurdreiging moeten grote spoorwegstations, kerncentrales, luchthavens voldoende beveiligd worden”

“Investeren in de opleiding van de politieagenten die deel zullen uitmaken van de DAB is noodzakelijk”, besluit Depoortere, die over het agententekort minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zal ondervragen. “Maar daarnaast moet ook het statuut van de agenten van de DAB aantrekkelijker gemaakt worden. Momenteel zijn slechts weinig militairen geneigd de overstap naar de DAB te maken, en zal de DAB, die 1.270 agenten telt, nooit het beoogde aantal van 1.600 bereiken.”