Nieuws
woensdag, 13 okt 2021

Ook politici mogen niet online vergaderen achter het stuur

Het Vlaams Belang vraagt dat politici het goede voorbeeld geven en voortaan niet meer online vergaderen achter het stuur. “We sluiten daarmee aan bij een dringende oproep van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid Vias”, zegt federaal volksvertegenwoordiger Frank Troosters. “Een eenvoudig telefoongesprek leidt al aandacht af, videobellen in de wagen is om ongevallen vragen.”

“Uit onderzoekt blijkt dat automobilisten bijna de helft minder naar verkeersborden en andere weggebruikers kijken, wanneer ze handenvrij bellen”, aldus Troosters. “Bij een vergadering gaat het over meerdere mensen die in gesprek zijn over het werk, en dat maakt de cognitieve belasting – en dus de kans op ongevallen – alleen maar groter.”

“Vergaderen achter het stuur is volslagen onverantwoord”

Nog al te vaak worden online commissievergaderingen van de Kamer van Volksvertegenwoordigers door de deelnemers gevolgd vanuit een rijdende wagen. “Ongehoord”, besluit Troosters. “We roepen de Kamer van Volksvertegenwoordigers op de bevolking te responsabiliseren, door zelf het deelnemen aan vergaderingen vanachter het stuur gewoon te verbieden.”