Nieuws
woensdag, 05 jun 2024

Ook Waalse media plaatsen Vlaams Belang op één

Foto: Vlaams Belang. Ook Waalse media plaatsen Vlaams Belang op één

Ook in een nieuwe peiling, deze van RTL-Info, laat het Vlaams Belang de concurrentie ver achter zich. De partij behaalt 27,2 procent, N-VA is tweede met 19,6 procent. “Deze tendens tekent zich al langer af”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “En met iedere peiling wordt het duidelijker dat de Vlaming komende zondag echt voor verandering kan zorgen.”

De bevraging van RTL-info werd online uitgevoerd bij 1.140 Vlamingen, en kent een foutenmarge tussen 1,3 procent en 3 procent. Met 27,2 procent krijgt het Vlaams Belang meer dan een kwart (volgens RTL-info ‘bijna’ een kwart) van de Vlamingen achter zich. Op ruime afstand volgt N-VA (19,2 procent), en op minder dan de helft van dat percentage volgen Vooruit (13 procent), cd&v (12 procent), PVDA (9,3 procent), en Open Vld (9,2 procent). Met 6,9 procent wenkt voor Groen de kiesdrempel.  

“De peilingen geven Vlamingen hoop op eindelijk een ander en beter beleid”

“Het kibbelkabinet van De Croo heeft steeds weggekeken van de echte problemen van de Vlamingen. Zij liggen wakker van massamigratie, de dalende koopkracht en het gebrek aan politieke inspraak. Geen enkele belofte werd door Vivaldi ingelost. De noodzakelijke fiscale hervorming bleef uit, net als deze van de pensioenen en van de arbeidsmarkt. De mensen zijn dat niet vergeten, hoezeer de media gedurende de campagne de werkelijk belangrijke thema’s ook hebben doodgezwegen.”

“Deze zoveelste goede peiling geeft hoop op verandering. Het geeft de Vlamingen hoop op eindelijk een ander en beter beleid”, besluit Van Grieken. “Met het oog op die toekomst blijven we vastberaden, nuchter, en vol overtuiging doorwerken. Een toekomst met meer koopkracht, minder immigratie en meer Vlaanderen.”