Nieuws
maandag, 08 feb 2021

Oorsprong coronavirus: “WHO-onderzoek wordt maat voor niets”

Het Vlaams Belang heeft weinig vertrouwen in de bevindingen van een internationaal team experten van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO dat in China onderzoek heeft gedaan naar de oorsprong van het coronavirus. “China heeft alle mogelijkheden gehad om het onderzoek te manipuleren”, zegt Kamerlid Annick Ponthier (Vlaams Belang). “En onafhankelijk tegenover China kan de WHO zeker niet genoemd worden.”

Van bij de aanvang van de coronacrisis heeft het Vlaams Belang erop gewezen dat de WHO, met aan het hoofd de Ethiopische communist Tedros Ghebreyesus, zich gedroeg als de spreekpop van Peking. “Dat de uitbraak van het virus door China langdurig werd verzwegen, bleek voor de WHO geen probleem”, aldus Ponthier. “En evenmin dat de Chinese burgers die zich vragen stelden bij de aanpak van het virus opgesloten werden en dat de artsen die de ziekte aan het licht brachten, al lang niet meer onder de levenden zijn.” Het Vlaams Belang is er dan ook niet over te spreken dat de federale regering zich bij elke blunder in de corona-aanpak heeft weggestoken achter het feit dat ze goed naar de WHO geluisterd hadden.

“De WHO werd gespaard en in onze media mocht Marc Van Ranst zelfs “de openheid” van zijn Chinese vrienden bewieroken”

Ondertussen heeft het dictatoriale regime in Peking al een jaar de tijd gehad om iedere aanwijzing dat de pandemie binnen haar grenzen ontstond, te verbergen. “En men heeft daarvoor de tijd genomen”, zegt Kamerlid Ellen Samyn (Vlaams Belang). “Elk onderzoek werd tegengewerkt door de Chinese autoriteiten. Nu is er een tweede team WHO-onderzoekers aan de slag, een eerste team mocht de walgelijke ‘versmarkt’ in Wuhan zelfs niet betreden.”

Het Vlaams Belang wijst er tevens op dat het niet uitgesloten kan worden dat de longziekte niet haar oorsprong vond bij vleermuizen of schubdieren, maar in een ontoegankelijk laboratorium in Wuhan. “Daar brak twee decennia geleden ook al de verwante virale infectieziekte SARS uit”, aldus Samyn. “De Franse Nobelprijswinnaar voor Geneeskunde Luc Montagnier is er bijvoorbeeld van overtuigd dat het inbrengen van het virus enkel mogelijk was met moleculaire instrumenten en dat dit enkel kan gebeuren in een beveiligd laboratorium.”

Het Vlaams Belang koestert dan ook weinig verwachtingen bij het rapport van de WHO-experten. “Onvoorstelbaar welke bescherming China overal geniet”, besluit Ponthier. “Het bestempelen van corona als een Chinese ziekte was ook al een taboe. Volgens Amnesty International is dit zelfs “racisme”. Ik vraag me dan ook af waarom het spreken over een ‘Britse’ of een ‘Zuid-Afrikaanse’ variant geen racisme is, en waarom we het wel al honderd jaar over de ‘Spaanse’ griep mogen hebben.”