Nieuws
maandag, 27 dec 2021

“Open Vld-bocht vaccinatieplicht gebaseerd op fouten”

Het Vlaams Belang stelt vast dat eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) met zijn recent standpunt pro vaccinatieplicht een bocht van 180° heeft gemaakt. “Hij verantwoordt zijn draaibeweging deze keer met een verwijzing naar het aantal niet-gevaccineerden op intensive care”, zegt Kamerlid Dominiek Sneppe. “Maar het feit dat hij over dit aantal foute informatie verspreidt toont aan dat zijn corona-aanpak er een is van totale willekeur.”

Waar De Croo zich in november nog openlijk kantte tegen een vaccinatieplicht, overweegt hij nu plots wel deze piste. “In een gesprek met De Zondag stelt hij hiertoe gekomen te zijn omdat er op de intensive care-diensten vijf keer meer niet-gevaccineerden liggen dan mensen die wel een prik kregen”, aldus Sneppe. “Een pertinente fout. Uit het voor iedereen raadpleegbare recentste rapport van de Risk Assessment Group van 22 december blijkt duidelijk dat er op IC 591 meerderjarige Belgen liggen. 270 daarvan zijn niet-gevaccineerd. Een groot aantal dus, gegeven hun kleinere aandeel in de bevolking, maar volgens de Croo is dat dus vijf keer meer dan de 321 die wel gevaccineerd zijn; dat klopt uiteraard niet.”

“De Croo neemt u-bocht inzake vaccinatieplicht terwijl ziekenhuisbelasting afneemt”

“Het Vlaams Belang verzet zich uiteraard niet tegen vaccinatie, wel integendeel: we wilden steevast een versnelde uitrol van de derde prik en hekelen dat volksgezondheidminister Frank Vandenbroucke (Vooruit) dit zolang heeft tegengehouden. Maar we zijn wel stellig tegen een verplichte vaccinatie”, vervolgt Sneppe. “Vrije keuze en zelfbeschikking zijn grondrechten waaraan niet te tornen valt. Helaas ziet paars-groen, Alexander De Croo op kop, dat anders. Men zou beter mensen overtuigen om de derde prik te halen dan niet-gevaccineerden te verplichten.”

“Ter verdediging van het jojo-beleid in de aanpak van corona heeft paars-groen steeds geschermd met de wetenschap. Het beleid was grillig omdat het virus grillig was”, besluit Sneppe. “Maar nu de ziekenhuisbelasting afneemt en de wetenschap zich meer en meer keert tegen de rampzalige paarsgroene corona-aanpak, rest De Croo en zijn bende niet veel anders meer dan zich te verschuilen achter foute informatie. Nog onkundiger wordt moeilijk.”