Persberichten
vrijdag, 20 jul 2018

Opnieuw bewezen: “Het uitwijzingsbeleid van Francken behoort tot de meest lakse van Europa”

“Andermaal wordt het enorme verschil aangetoond tussen de stoere woorden van Francken en zijn slappe daden.” Dat zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in een reactie op de door Knack gepubliceerde cijfers omtrent het lakse uitwijzingsbeleid.

De pijnlijke cijfers die Knack vandaag publiceert, verbazen allerminst. Amper 16 procent van de bevelen om het grondgebied te verlaten worden uitgevoerd. Uit cijfers die Kamerlid Barbara Pas opvroeg bleek reeds dat van de 45.601 uitwijzingsbevelen die in 2017 werden afgeleverd er amper 8.536 werden uitgevoerd. Hiermee bengelen we onderaan in de Europese klas. Net zoals nu ontkende ook toen Francken het licht van de zon door misplaatst cijfergegoochel.

“Sinds het aantreden van Francken is de kans dat men hier als illegaal kan blijven 5 op 6. Die eenvoudige kansberekening is diep doorgedrongen in het illegalencircuit”, aldus Van Grieken, die Francken tot de orde roept.

Zolang de kans dat men een uitwijzingsbevel kan negeren groter is dan de kans om uitgewezen te worden, zal volgens de Vlaams Belang-voorzitter zich het bericht blijven verspreiden dat België het land is waar men – eens voet aan wal gezet – ook kan blijven. “Het spreekt voor zich dat bij ongewijzigd beleid het leger illegalen – vandaag goed voor zo’n 200.000 mensen – in onze steden nog verder zal aangroeien. Vandaag organiseert de N-VA wat ze gisteren bestreed: een volgende collectieve regularisatieronde”.