Nieuws
dinsdag, 13 jul 2021

“Opnieuw militante moslima als regeringscommissaris niet uitgesloten”

Het Vlaams Belang stelt vast dat eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) niets geleerd heeft uit het debacle rond Ihsane Haouach (Ecolo). “Een ezel stoot zich geen twee maal aan dezelfde steen, maar dat is buiten De Croo gerekend”, zegt federaal volksvertegenwoordiger Dominiek Sneppe (Vlaams Belang). “Die wil blijkbaar graag zijn fouten herhalen. Dat blijkt duidelijk uit zijn antwoorden, of het gebrek daaraan, gisteren in de Kamer.”

Zo weigerde De Croo te antwoorden of er, tegen elke neutraliteitsverplichting in, opnieuw een regeringscommissaris met een hoofddoek zou kunnen worden benoemd. “En ook tot een screening, voorafgaand aan zulke benoemingen, bleek hij niet bereid”, aldus Sneppe. “Zo’n screening had voor De Croo nochtans al een pijnlijke afgang kunnen vermijden.”

Het Vlaams Belang benadrukt dat er voor mensen als Haouach, die heulen met de extremistische moslimbroeders en die de scheiding van kerk en staat, de democratie en de vrije westerse samenleving vijandig gezind zijn, in dit land geen plaats is. “En al zeker niet in regeringsmiddens”, vervolgt Sneppe. “Volgens een rapport van de inlichtingendiensten heeft Ihsane Haouach contacten met leden van de moslimbroederschap, en dat is niets anders dan een fundamentalistische organisatie die een staat wil stichten met een islamitische wetgeving, de sharia. Boeken van moslimbroeders vormen de inspiratiebron van terreurorganisatie Al Qaida en Osama Bin Laden werd destijds onderwezen door de bekende moslimbroeder Mohammed Qutb.”

“Ook al is het beluisteren van muziek ‘haram’, de uitlatingen over de ‘demografische veranderingen’ moeten de moslimbroeders als muziek in de oren hebben geklonken”

Volgens het Vlaams Belang wordt de ernst van contacten met de moslimbroederschap sterk onderschat. Deze organisatie streeft ernaar om stapsgewijs de islamisering te bekomen van in meerderheid islamitische naties. “Wat volgens Haouach, met haar ‘demografische veranderingen’, dus ook in dit land dient te gebeuren.”, aldus nog Sneppe. “In 2017 bracht een undercoveractie in Frankrijk nog aan het licht dat de moslimbroederschap al actief bezig is haar leden voor te bereiden op het moment dat Frankrijk de-facto onder islamitisch bewind komt.”

“In dit land waren maar weinig mensen slechter geplaatst om regeringscommissaris te worden dan Ihsane Haouach met haar verwerpelijke gedachtengoed en haar bedenkelijke contacten”, besluit Sneppe “Het is dan ook niet te vatten dat De Croo, nu ook hij hiervan kennis heeft kunnen nemen, bereid is om nog eens in zo’n val van zijn uiterst-linkse coalitiepartners te trappen.”