Persberichten
dinsdag, 04 mei 2021

“Paars-groen gooit ruim 200 miljoen euro weg”

Het Vlaams Belang is niet te spreken over de absurde uitgaven van paars-groen in deze tijd van crisis. “Ruim 200 miljoen euro aan uitgaven zouden veel nuttiger besteed kunnen worden. Er wordt geld vergooid terwijl de gewone burger en onze bedrijven de minst dringende uitgaven moeten uitstellen”, zegt Kamerlid Wouter Vermeersch (Vlaams Belang).

Het Vlaams Belang verwijst hierbij onder meer naar de bijdrage voor de Europese Unie. “Deze verhoogt met zomaar eventjes 178 miljoen euro”, aldus Vermeersch. “Een gevolg van de Brexit. In 2021 bedraagt de participatie van België in de financiering van de Europese Unie zo’n 8 miljard euro. Een deel daarvan is ingeschreven in de algemene uitgavenbegroting op basis van een percentage van het bruto nationaal inkomen (bni). In 2021 stijgt dat bedrag tot een ongeziene 4,5 miljard euro. Een stijging van 178 miljoen euro in vergelijking met de originele begroting over 2021 en maar liefst 534 miljoen euro in vergelijking met 2020.” Daarnaast trof de partij in de uitgaven van paars-groen nog verschillende onnodige uitgaven aan die sterk de hoogte in gaan.

“We maken een ongemeen harde economische crisis mee, maar paars-groen heeft nog steeds geld te veel”

“Zo heeft de regering 8 miljoen euro veil om de zogenaamde dekolonisatie en de straatgeweldenaars van Black Lives Matter op de agenda te plaatsen”, vervolgt Vermeersch. “En de onderhoudsdotatie ‘Koninklijke Domeinen’ wordt nog maar eens verhoogd. Deze keer met 2,5 miljoen euro, blijkbaar voor het onderhoud van de beveiligingsinstallaties. Alsof de Coburgers dat zelf niet zouden kunnen bekostigen en dit land geen dringendere noden heeft.” Daarnaast wijst Vermeersch onder meer naar het bedrag van 86.000 euro dat Unia extra toebedeeld krijgt voor haar strijd tegen een democratische partij, en naar een bedrag van 1.300.000 euro dat extra wordt vrijgemaakt om een communicatiecampagne te financieren die het imago van België moet bevorderen.

“De paars-groene regering verbrast ruim 200 miljoen euro aan uitgaven die geschrapt kunnen worden of waarop bespaard kan worden”, besluit Vermeersch. “Een schande in deze coronatijd. Dit geld had moeten dienen om de zwaarst getroffen sectoren te ondersteunen. Onze mensen uit de horeca en de evenementensector, de winkeliers, de contactberoepers en zovele anderen.”