Nieuws
vrijdag, 14 jan 2022

“Paars-groen heeft geen benul van een CST-exitstrategie”

“Op mijn vraag welke exitstrategie de regering in petto heeft voor het Covid Safe Ticket, kwam gisteren van eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) gewoonweg geen antwoord”, zegt fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas. “De eerste minister is naar eigen zeggen tegen een pasjesmaatschappij, maar heeft er duidelijk geen enkel probleem mee een coronapas te installeren, en dit zonder enige strategie om er weer van verlost te geraken.”

“Ik moest de eerste minister gisteren in de Kamer deze vraag wel stellen omdat minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) eerder deze week in de commissie al op arrogante wijze geweigerd had op mijn vraag over de CST-exitstrategie te antwoorden”, aldus Pas. “We kunnen de paars-groene excellenties er deze legislatuur overigens maar zelden op betrappen dat ze de door de oppositie gestelde vragen correct beantwoorden. Doorgaans worden deze gewoon weggelachen. Als blijk van minachting voor het parlement en voor de bevolking kan het tellen.”

“Er kan niet snel genoeg een CST-exitstrategie komen, om van dat polariserend en contraproductief onding af geraken”

“Een afdoend antwoord op de vraag naar een CST-exitstrategie is nochtans wel het minimum wat aan de burgers van dit land mag worden gegeven”, vervolgt Pas. “Het Corona Safe Ticket werd ingevoerd op basis van fake news, halve waarheden en hele leugens. De vrijheid van velen werd er enorm door beperkt en de maatschappij werd ingedeeld in A- en B-burgers. En dat terwijl wetenschappers ondertussen voldoende hebben aangetoond dat het maoïstische speeltje van De Croo en Vandenbroucke niet alleen nutteloos is, maar zelfs contraproductief werkt en bijdroeg aan meer besmettingen.”

“De gretigheid waarmee paars-groen de bevolking basisrechten en vrijheden heeft ontnomen, staat duidelijk in schril contrast met de huidige onwil om deze terug te geven. De regeringspartijen zien vrijheden dan ook niet als grondrechten, maar als een beloning, die de onderdanen kan worden toegeworpen. Een houding die deze week nog door Vooruit-voorzitter Conner Rousseau werd geïllustreerd in het VRT-programma Terzake”, besluit Pas. “Als het over een CST-exitstrategie en het teruggeven van basisrechten en vrijheden gaat, heeft paars-groen geen criteria, geen argumenten, geen visie, geen plan en dus geen antwoord.”