Nieuws
donderdag, 07 apr 2022

Paars-groen verbreekt belofte btw op fietsen te verlagen

In 2019 keurde de Kamer met grote eensgezindheid een voorstel goed om de btw op fietsen en elektrische fietsen te verlagen van 21 naar 6 procent. “Er moest enkel nog gewacht worden op de toestemming van de Europese Commissie om deze maatregel in werking te stellen”, zegt volksvertegenwoordiger Wouter Vermeersch. “Die goedkeuring liet lang op zich wachten maar nu ze er eindelijk is, verbreekt paars-groen doodgewoon haar belofte.”

“Een btw-verlaging zou de logica zelve zijn”, aldus Vermeersch. “Fietsen is prima voor de gezondheid, het helpt om het fileprobleem te beheersen en het is ook goed voor het milieu. “Maar ondanks de kamerbrede meerderheid om deze verlaging te steunen beslist de paars-groene regering om deze verlaging toch niet door te voeren.

“Goedkopere fietsen passen perfect in een vergroening van de mobiliteit, maar dat ontgaat Groen blijkbaar”

“De kostprijs, die wordt geraamd om zo ‘n 80 miljoen euro per jaar, zou volgens de regering te hoog oplopen”, vervolgt Vermeersch. “We beseffen ten volle dat een overheid zuinig moet omgaan met het budget, maar dat betekent niet dat men goede maatregelen zomaar kan opzij schuiven terwijl er nog veel onzinnige uitgaven gedaan worden.”

Het Vlaams Belang verwijst in dit kader onder meer naar de 178 miljoen aan subsidies voor de krantenbedeling. “Geld dat uiteindelijk terecht komt bij bedrijven die dat helemaal niet nodig hebben. Zo boekte DPG (uitgevers van onder andere Het Laatste Nieuws en De Morgen, maar ook van Dag Allemaal , Humo en TV Blad) vorig jaar een netto winst van 228 miljoen euro”, aldus nog Vermeersch. “En ook op het staatsapparaat zelf kan nog heel wat bespaard worden. We dienden een voorstel in om de dotaties aan partijen, goed voor zo ‘n 74 miljoen per jaar, te halveren. Maar het werd weggestemd door de meerderheidspartijen. In de plaats kwam een besparing van 1,11 procent die direct werd teniet gedaan door een indexering met 2 procent.”

“Het feit dat men de btw-verlaging voor fietsen nu toch niet doorvoert, heeft dan ook niet zozeer te maken met de kostprijs”, besluit Vermeersch. “Het toont vooral aan dat paars-groen niet in staat is om beslissingen te nemen.”