Nieuws
maandag, 29 aug 2022

Palestijnse aanslag op Belgisch leger: “Stop import vreemde conflicten“

Het Vlaams Belang eist een kordaat en doortastend optreden na de nieuwste terreuraanslag op ons grondgebied. Een Palestijnse terreurgroep viseerde twee legervoertuigen in Oudenaarde zondagochtend met brandbommen. Volgens het Vlaams Belang is de aanslag het product van import van vreemde conflicten. “Zoals we al keer op keer hebben mogen merken is het organiseren van multicultuur ook het organiseren van multiconflict. De honderdduizenden nieuwkomers die via massamigratie hier zijn gevestigd, hebben duidelijk niet allemaal hun conflicten aan onze grens achtergelaten. Nu rapen we de rotte vruchten van dit beleid.”

Zondagochtend werd een aanslag uitgevoerd op twee pantservoertuigen van het Belgisch leger met brandbommen. De aanslag werd vermoedelijk uitgevoerd door Palestijnse terroristen van ‘Palestine Action’. Die viseren wereldwijd Israëlische doelwitten, waaronder ook het grote Israeli bedrijf Elbit. Dat heeft het Oudenaardse defensiebedrijf OIP in handen, alwaar de pantservoertuigen stonden geparkeerd.

“Multicultuur afbouwen betekent ook aanslagen en ander geweld afbouwen”

“Het is van cruciaal belang dat dit misdrijf wordt behandeld zoals elke andere terreurdaad: met de hoogste prioriteit”, reageert Kamerlid en BiZa-commissievoorzitter Ortwin Depoortere (Vlaams Belang). “Er moet door het bevoegde federale parket met een fijne kam gezocht worden naar groeperingen met Palestijnse banden, camerabeelden moeten gebruikt worden, nummerplaten moeten opgezocht worden enzoverder, zodat de schuldigen zo snel mogelijk veroordeeld en gestraft worden. Terreur moet steevast hard en kordaat beantwoord worden.”

Volgens het Vlaams Belang is de aanslag echter ook het product van multiculturalisme en “dus de import van vreemde conflicten”, vervolgt Depoortere. “Het is pijnlijk naïef om te denken dat we met de miljoenen Afrikaanse, Aziatische en islamitische migranten die we in Europa binnenhaalden en binnenhalen geen conflicten mee zouden importeren. Vandaag zien we dat in al onze grootsteden tal van etnische, tribale of religieuze conflicten uitgevochten worden die hier totaal vreemd zijn. Ook deze anti-Israëlische aanslag is in dit kader te plaatsen. De multicultuur afbouwen, betekent dus ook terreur en ander geweld afbouwen. Dat groter doel mogen we niet uit het oog verliezen.”