Nieuws
donderdag, 06 jul 2023

Parket laat 'jongeren' die aanval wilden plegen op politiecommissariaat vrij zonder verhoor

Foto: iStock. Parket laat jongeren die aanval wilden plegen op politiecommissariaat vrij zonder verhoor

Negen Brusselse “jongeren” die vrijdagnacht zijn opgepakt in Anderlecht omdat ze ervan verdacht werden brand te willen stichten aan het hoofdcommissariaat van de politiezone Zuid in Anderlecht, zijn allemaal vrijgelaten. Dat het parket niet eens de moeite neemt om die minderjarigen te laten verhoren en voor de jeugdrechter te brengen is onbegrijpelijk en onaanvaardbaar”, reageert Vlaams Belang-Kamerlid Ortwin Depoortere.

De politie van Zone Brussel-Zuid kreeg vrijdag lucht van een oproep op sociale media om te verzamelen aan het metrostation Jacques Brel in Anderlecht. Daaruit bleek een concrete dreiging. Negen minderjarigen wilden het politiecommissariaat in de Demosthenestraat in brand steken. Gelukkig kon de politie op tijd ingrijpen en zijn uiteindelijk negen jongeren opgepakt.

“De luchtigheid waarmee hier wordt omgesprongen is frappant”

De jongeren werden betrapt met molotovcocktails, brandversnellers en bivakmutsen op zak. Uit navraag bij het Brusselse parket blijken alle opgepakte jongeren onmiddellijk te zijn vrijgelaten. Eén van hen was bij zijn arrestatie in het bezit van een fles gevuld met brandstof. Hij werd alsnog verhoord, maar alle anderen werden vrijgelaten zonder verhoor.

“Ik ben stomverbaasd dat blijkbaar enkel de meerderjarige die in het bezit was van een fles gevuld met brandstof werd verhoord”, stelt Kamerlid Ortwin Depoortere. “Alle minderjarigen zijn enkel opgepakt en blijken zelfs niet verhoord. De luchtigheid waarmee hier wordt omgesprongen is frappant. Justitie dient dringend dit soort criminaliteit ernstig te nemen en harder aan te pakken, anders duurt het niet lang of we komen in dezelfde toestanden als in Frankrijk terecht.”