Nieuws
zaterdag, 08 okt 2022

Pas: “Transfers zijn miljardenafdracht die Vlaanderen niet kan missen”

In tijden van hyperinflatie en de grootste energiecrisis sinds de jaren ’70 zijn de miljardentransfers naar Wallonië een welvaartsafdracht die we niet kunnen missen. Dat liet Barbara Pas duidelijk weten in de Afspraak op Vrijdag. En die transfers afbouwen, zal enkel kunnen met het Vlaams Belang. In Het Laatste Nieuws haalde de politica dan ook uit naar de dictaten van Conner Rousseau en de pre-electorale vrijage tussen Vooruit en N-VA: “Als Bart De Wever de lakei wil zijn van Conner Rousseau, wacht hem hetzelfde lot als cd&v”.

In 2021 liepen de totale transfers van Noord naar Zuid inderdaad op tot 12,9 miljard euro. Dat bleek na het verzameld onderzoek door econoom Lode Verreeck en Pas in hun nieuwste boek Bodemloos. Dat is een kleine 8 miljard via de Sociale Zekerheid, dotaties enzoverder en een grote 5 miljard via de rentelasten op de staatsschuld.

“Of 2.000 euro per Vlaming per jaar dat wegvloeit”, aldus Pas in De Afspraak. “Het is dan ook wraakroepend dat in het debat rond koopkrachtverlies en energieverlies - waarin de regeringspartijen voortdurend zeggen dat er geen centen zijn voor over onze maatregelen voor meer koopkracht - er niet eens over de miljardentransfers kan gesproken worden.”

Vlaanderen kan de vele miljarden aan transfers die in de Waalse putten verdwijnen hard gebruiken

“Iets wat heel duidelijk uit internationale studies blijkt, is dat regio’s die langdurig transfers krijgen van elders - er zelden beter van worden”, zei Pas nog in de VRT-studio. “Sterker, het zet hen aan om langer inactief te blijven, minder nieuwe technologie toe te passen en zich te wentelen in oude politieke recepten. En in de Belgische context is de essentie dat de Vlaming mag opdraaien voor het slecht bestuur, de laksheid en de corruptie van de PS in Wallonië. Opdraaien met miljarden die we nu nodig hebben voor lagere lasten op energie en plafondprijzen op brandstof en gas die de inflatie moeten beteugelen.”

En als we die transfers willen afbouwen, zal dat met het Vlaams Belang moeten zijn, tekende Pas tot slot op. Want waar in 2005 de N-VA nog met vrachtwagens nepgeld de transfers aanklaagde, is die partij het thema vandaag volledig vergeten, “laat staan dat ze met de systeempartijen iets aan deze georganiseerde diefstal zullen doen“, waarschuwde Pas. Daarom zijn de marsorders van Rousseau aan de blijkbaar volgzame N-VA en De Wever zo kwalijk, want met de socialisten zullen we net méér transfers opbouwen. “Rousseau begint duidelijk naast zijn sloefkes van 400 euro te lopen, maar de hamvraag is of Bart De Wever de lakei wil zijn van Conner Rousseau. Ik vraag mij trouwens af waarom De Wever niet gewoon zegt: dan doen wij hetzelfde als jullie nog eens met PVDA besturen.” Iets wat Vooruit vandaag doet in Zelzate en Borgerhout.

Werkende Vlamingen betalen elk jaar 4.300 euro aan Wallonië via de miljardentransfers. Toch weigeren systeempolitici om die bodemloze put toe te dekken. Het is tijd dat Vlaams geld weer in Vlaamse handen komt!

Federaal fractieleider @Barbara_Pas in #deafspraakopvrijdag👇 pic.twitter.com/xnFQ6ZPmW0

— Vlaams Belang (@vlbelang) October 7, 2022