Persberichten
zaterdag, 07 aug 2021

"Passende maatregelen nodig na schietincidenten in Antwerpen"

Het Vlaams Belang moet na de incidentrijke nacht van vrijdag op zaterdag nog maar eens vaststellen dat Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) de criminaliteit in zijn stad niet onder controle heeft. “Het roer moet dringend om”, zegt Vlaams Parlementslid en Antwerps gemeenteraadslid Filip Dewinter (Vlaams Belang). “Zoals het nu in Antwerpen gaat kan de politie steeds opnieuw achter de feiten aanhollen en enkel de schade opmeten.”

Voorbije nacht vonden meerdere schietincidenten plaats in Deurne en Wilrijk. Zo werd er geschoten op een woning waarin zich op dat ogenblik een tiental mensen bevonden. En enkele uren later werden er nog schoten gelost op een nachtwinkel. In het naburige Borsbeek was er dan weer een schietpartij nadat een verdacht voertuig had willen inrijden op een politieversperring. “Een link met het drugmilieu wordt momenteel onderzocht, maar is waarschijnlijk”, aldus Dewinter. “We kennen in Antwerpen nu al jarenlang een ‘drug war’ in plaats van een war on drugs.”

“Recht en orde moeten terugkeren in Antwerpen, dat is de enige prioriteit nu”

“De aan de gang zijnde stadsguerrilla moet stoppen”, vervolgt Dewinter, die verwijst naar de diverse incidenten met granaten in Antwerpen. “De vraag is niet of er slachtoffers zullen vallen, maar wanneer.” Het Vlaams Belang wijst erop dat het garanderen van de veiligheid van de burgers de voornaamste verplichting van de overheid is. “Het is duidelijk dat enkel een harde aanpak helpt tegen dit soort zware criminaliteit.”

Het Vlaams Belang eist extra camerabewaking evenals extra politiepatrouilles op gevoelige plaatsen. “Extra bewaking dringt zich inderdaad op. Panden en handelszaken waarvan geweten is dat ze door de drugsmaffia worden geviseerd, moeten beveiligd of gesloten worden”, besluit Dewinter. “En we vragen, zoals we dat eerder al deden, de inzet van het leger om te patrouilleren en bepaalde buurten in Antwerpen uit te kammen.”