Nieuws
dinsdag, 19 okt 2021

“Pedoseksuelen moeten chemisch gecastreerd worden”

In Kelmis moest een vader eigenhandig zijn kinderen redden van een gekende en veroordeelde pedoseksueel. Het Vlaams Belang is verbijsterd hoe een veroordeelde pedoseksueel zonder veel hindernissen opnieuw kon toeslaan. “Justitie heeft een primaire taak in het beschermen van de samenleving”, vindt Kamerlid Katleen Bury (Vlaams Belang). “Maar binnen Justitie en onze regering denkt men daar precies anders over. Rechters moeten chemische castratie kunnen opleggen aan pedoseksuelen. Verder moet therapeutische behandeling - ook met verderzetting van de chemische castratie - moet ook na de gevangenschap verplicht opgelegd kunnen worden.”

In Kelmis is op ei zo na een nieuw pedodrama voorkomen. Daar moest een vader zijn zoon en dochter zelf redden “omdat Justitie er nogmaals in faalde om de maatschappij te beschermen van gevaarlijke en veroordeelde criminelen”, zo klinkt het bij het Vlaams Belang. Een gekende pedoseksueel had twee kinderen meegelokt in zijn huis met snoep. Gelukkig konden de ouders hun kinderen net op tijd lokaliseren, want de pedoseksueel stond reeds in ondergoed naast het 4-jarig meisje. De vader kon het huis van de pedoseksueel binnendringen en hierdoor zijn kroost redden. Opmerkelijk ook: voor de vondst raadde de politie de ouders nog aan om ‘thuis te kalmeren’.

Castratie kan recidive bij pedoseksuelen voorkomen

“De verdachte, een zekere Marc C., staat bekend voor feiten rond kinderporno en zelfs het verkrachten van kinderen”, reageert Katleen Bury. “Hoe kan het dat zo’n man klaarblijkelijk zonder monitoring in een wijk vol met kinderen kan gaan wonen en daar vrij kan rondwaren rond speeltuinen om kinderen weg te lokken? Hebben we dat niets geleerd na de zovele pedodrama’s in België? En wat nog het meest wraakroepend is: de verdachte kreeg voor de eerder vermelde feiten slechts 3 jaar cel in 2009!”

“Het wordt dus dringend tijd dat recht terug rechtvaardig wordt”, besluit Bury. “Concreet en in casu moet de rechter voor dit soort criminelen chemische castratie kunnen opleggen. Zo wordt het libido van pedoseksuelen grotendeels uitgeschakeld en kan je kans op recidive minimaliseren. Verder moeten dit soort veroordeelden zowel tijdens als na hun gevangenschap verplicht therapeutisch behandeld worden. Tot slot moet de rechter in de mogelijkheid gesteld worden om gevaarlijke seksuele delinquenten levenslang ter beschikking te stellen van de strafuitvoeringsrechtbank, zodat ze tot op het einde van hun dagen gevolgd kunnen worden en indien nodig meteen terug opgesloten kunnen worden in de gevangenis!”