Nieuws
zaterdag, 15 jul 2023

Plannen om nachtvluchten op Brussels Airport te verbieden zijn onzinnig

Het Vlaams Belang verwerpt de plannen van minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) om nachtvluchten op Brussels Airport te verbieden. “De ecologisten willen onze luchtvaartsector al langer kapotmaken”, zegt Kamerlid Joris De Vriendt. “Na enkele jaren de kat uit de boom te kijken, komt Gilkinet met een onrealistische maatregel die vooral als kiesstunt bedoeld is.”

Gilkinet wil met de maatregel naar eigen zeggen de lawaaihinder rond Brussels Airport tegengaan. Een problematiek die al langer rond gaat. De afgelopen jaren heeft de federale overheid al 25 miljoen euro aan dwangsommen moeten betalen omwille van de geluidshinder. “De geluidshinder voor omwonenden mag niet onderschat worden”, zegt De Vriendt. “Maar dat los je niet op met een ronduit waanzinnige gemakkelijkheidsoplossing die onze luchtvaartsector onderuit dreigt te halen.”

“Geluidsoverlast los je niet op met een ronduit waanzinnige gemakkelijkheidsoplossing die onze luchtvaartsector onderuit dreigt te halen.”

Volgens het Vlaams Belang zal de maatregel een economische klap van jewelste betekenen. “Er dreigen duizenden jobs verloren te gaan”, zegt het Kamerlid. “De luchtvaartsector biedt werkzekerheid voor tienduizenden mensen. We moeten net trotst zijn op onze luchtvaartsector en ze niet beschouwen als een probleem dat afgeschaft moet worden.”