Nieuws
maandag, 08 mei 2023

Politiebescherming op school na allochtoon bendegeweld

Vrijdag kwamen twee jongeren in Zaventem onder een trein terecht na een vechtpartij tussen allochtone jongerenbendes. Naar aanleiding van het aanhoudende onveiligheidsgevoel zal de politie deze week aanwezig zijn op een middelbare school in Zaventem. “De tragische dood van een jongeman doet opnieuw alle alarmbellen afgaan”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Allochtoon jongerengeweld doet ons evolueren richting een politiestaat en moet eindelijk keihard aangepakt worden.”

Aan het station van Zaventem kwam vrijdagavond een persoon om het leven na een vechtpartij. Een tweede 16-jarige uit Brussel werd naar het ziekenhuis overgebracht met zware verwondingen. Getuigen spraken over een veertigtal personen die zich rond het station verzamelden en amok maakten. Op een filmpje was ook een man te zien die rondliep met een samoeraizwaard. Verschillende ouders gaven reeds aan hun kinderen thuis te houden van school omdat ze vrezen voor hun veiligheid.

“We moeten proactief ingrijpen en op zoek gaan naar jongerenbendes, vooraleer er doden vallen”

Als gevolg van de vechtpartij en het aanhoudende onveiligheidsgevoel bij ouders en leerlingen zal maandag en komende dagen extra zichtbare en onzichtbare politieaanwezigheid ingezet worden op een Zaventemse middelbare school. “Dit is wat er gebeurt als er te lang achteloos wordt omgegaan met geweld door allochtone jongerenbendes”, zegt Van Grieken. “We evolueren meer en meer richting een politiestaat dankzij zogenaamde multiculturele ‘verrijking’.” 

Het is volgens het Vlaams Belang dan ook dringend tijd voor een echt nultolerantiebeleid ten aanzien van dit soort geweld. “De jonge leeftijd van de daders mag op geen enkele manier een excuus vormen om dit niet keihard aan te pakken”, besluit de Vlaams Belang-voorzitter. “We moeten proactief ingrijpen en op zoek gaan naar jongerenbendes op bijvoorbeeld sociale media, vooraleer er nog meer doden vallen. Enkel zo kunnen we vermijden dat binnenkort politiebewaking op steeds meer Vlaamse scholen noodzakelijk zal zijn.”