Nieuws
vrijdag, 13 mei 2022

Problemen bij autokeuring aangepakt dankzij Vlaams Belang

Het Vlaams Belang heeft in het Vlaams Parlement minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) aan de tand gevoeld over de aanhoudende problemen bij de autokeuring op afspraak. “Het is voor veel autobezitters onmogelijk om na ontvangst van de oproepingsbrief nog tijdig een afspraak te maken”, zegt Vlaams Parlementslid Wim Verheyden. “De minister heeft dankzij ons oppositiewerk eindelijk beloofd om de groene herinneringskaart vroeger te gaan verzenden.”

Het is steeds moeilijker om tijdig een afspraak vast te leggen voor de jaarlijkse technische controle van voertuigen. Sinds de coronacrisis is het bij heel wat keuringscentra niet meer mogelijk om zonder afspraak langs te komen en moet dit vooraf worden vastgelegd. De groene uitnodigingskaart voor een technische controle wordt momenteel slechts vijf weken voor de vervaldatum verstuurd. De redactie van Doorbraak deed zelf de test en het lukte hen nergens om een vrije datum te vinden binnen de vier weken. Hierdoor zijn er veel automobilisten die rondrijden met een vervallen keuringsbewijs.

“De automobilist mag niet financieel opdraaien voor de problemen bij de autokeuring”

“Automobilisten die niet tijdig hun keuringsbewijs laten vernieuwen, moeten niet alleen een laattijdigheidstoeslag betalen”, zegt Verheyden. “Zij lopen ook nog eens het risico op een boete en een verwijzing naar de politierechtbank. Hierdoor dreigen de logistieke problemen bij de autokeuring veel mensen zuur te zullen opbreken.”

Minister Peeters heeft dit probleem aangekaart door het Vlaams Belang erkend en gezegd dat de groene uitnodigingskaarten voortaan vroeger verstuurd zullen worden. Daarnaast zal zij ook werk maken van een betere telefonische bereikbaarheid om ook zo een afspraak te kunnen inplannen. “Het is doordat het Vlaams Belang de praktische problemen van de gewone Vlaming aankaart in het parlement dat de minister nu met oplossingen komt”, besluit Verheyden. “Dit bewijst nog maar eens het nut van ons constructief oppositiewerk.”