Nieuws
dinsdag, 28 nov 2023

Queen Nikkolah of andere onzin, woke zal Vlaams Belang steeds op haar pad vinden

Foto: iStock. Queen Nikkolah of andere onzin, woke zal Vlaams Belang steeds op haar pad vinden

Onder druk van het Vlaams Belang zal  ‘Queen Nikkolah’ op 6 december geen podium krijgen in het Gentse stadhuis. “Zolang de links-activistische woke-brigade onze Vlaams-Europese identiteit wil uitwissen, zal ze het Vlaams Belang op haar pad vinden”, zegt fractievoorzitter in het Vlaams Parlement Chris Janssens. Hoe laag kan men vallen om een eeuwenoud kinderfeest voor politieke doeleinden te misbruiken?”

Op uitnodiging van de Gentse schepen van Jeugd Hafsa El-Bazioui (Groen) zou een zwarte vrouw, ene Laura Nsengiyumva, gezeten op een troon in het stadhuis ‘brave kindjes’ ontvangen. En bij die gelegenheid zouden die hun boeken over de ‘ijskoude man’ Sinterklaas kunnen inwisselen voor modernere en politiek-correctere schrijfsels. Op de website van de Arteveldestad stond te lezen dat Queen Nikkolah ‘de raciale en gendergrenzen van Sinterklaas’ ter discussie stelt en El Bazioui zelf had het dan weer over 'waardevol initiatief in het kader van een open debat over inclusiviteit'.

“Een aanval op Westerse tradities, onder het mom van antiracisme”

“Met open debat heeft deze polarisatie en poging tot indoctrinatie van onze allerkleinsten uiteraard niets van doen, wel integendeel”, aldus Janssens, die onder meer over het Queen Nikkolah-gebeuren gisteren in het VRT-programma Terzake in debat ging. “Het heeft alles te maken met een niet-aflatende aanval op onze Westerse tradities, onder het mom van antiracisme. Het getuigt trouwens van een ontstellend gebrek aan historisch inzicht om het wondermooie Sinterklaasfeest, dat bij zoveel mensen de leukste herinneringen aan hun kindertijd oproept, in verband te brengen met racisme, slavernij en kolonialisme.”

De Vlaamse fractieleider stoort zich mateloos aan de hypocriete houding die de N-VA aan de dag legde waar het om Queen Nikkolah ging. “In Gent heeft de N-VA zich daar heftig tegen verzet, maar in de Vlaamse regering heeft diezelfde partij geen enkel probleem met het propageren van dat wansmakelijke en idiote Sinterklaasalternatief”, aldus nog Janssens, die opmerkt dat de Queen onder meer gepropageerd werd op de Vlaamse overheidswebsite over immaterieel erfgoed. “Terwijl Bart De Wever boekjes schrijft over woke, weet hij blijkbaar niet wat er in zijn Vlaamse regering aan het spelen is.”