Nieuws
woensdag, 25 mei 2022

Racismeklacht tegen Chris Janssens draait uit op sisser

De Raadkamer van Tongeren heeft de racismeklacht tegen Chris Janssens, ingediend door moskeenetwerk Diyanet België en de Yunus Emre-moskee in Sledderlo, ontoelaatbaar en onontvankelijk verklaard. “De klacht maakte niet alleen geen indruk op mij, maar dus duidelijk ook niet op de rechters”, reageert de fractieleider van het Vlaams Belang in het Vlaams Parlement laconiek. “Het zou me echter niet verbazen als de burgerlijke partijen in beroep nog een wanhoopspoging doen. Ik zou zeggen: kom maar op!

Het Turkse moskeenetwerk Diyanet België en de Yunus Emre-moskee in Sledderlo dienden vorige maand tegen Chris Janssens een klacht in wegens racisme omwille van een bericht op zijn Instagrampagina. Hierbij stond een foto waarop Janssens te zien was voor de genoemde moskee met de toegevoegde tekst “Geen Turkse Diyanet-moskeeën in Vlaanderen. Dit is ONS land.” De klacht was wegens de parlementaire onschendbaarheid niet alleen onontvankelijk, maar raakte inhoudelijk kant noch wal.

“De racismeklacht heeft mij niet geïntimideerd, maar er enkel nog meer van overtuigd dat Diyanet verboden moet worden”

“De staatsveiligheid bevestigde al dat Diyanet ’de lange arm van Erdogan in Vlaanderen is’ en met deze ongegronde racismeklacht hebben ze bewezen dat ze er ook in ons land niet voor terugdeinzen om kritische politici te intimideren“, zegt Janssens. “We mogen niet toelaten dat een vreemde mogendheid via allerlei tentakels onze democratie probeert te ondermijnen.”

Janssens herhaalt daarom zijn oproep om Diyanet tot ongewenste organisatie te verklaren. “Deze overheidsinstelling onder gezag van Erdogan wordt mee met Vlaams belastinggeld gefinancierd om hier in feite haat te zaaien en integratie te saboteren. Daarom is het in ieders belang dat deze Turkse staatsmoskeeën zo snel mogelijk gesloten worden.”