Nieuws
woensdag, 19 jan 2022

Rapport ‘Assisen tegen racisme’ bijzonder ongeloofwaardig

Het Brussels Hoofdstedelijk Parlement heeft na een maandenlange rondetafelconferentie onder de naam ‘Assisen tegen racisme’ een rapport gepubliceerd met ofwel overbodige ofwel onzinnige en ongrondwettelijke voorstellen. “Een slechte beurt voor de geloofwaardigheid van het parlement van een hoofdstedelijk gewest dat gebukt gaat onder werkloosheid, criminaliteit en een tekort aan goede en betaalbare woonruimte” zegt fractievoorzitter in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement Dominiek Lootens-Stael. Wanneer gaat men de echte problemen eens aanpakken?”.

De rondetafelconferentie ‘Assisen tegen Racisme’, een reeks gesprekken en hoorzittingen met politici en organisaties, startte in april 2021. De parlementaire commissie Gelijke Kansen balde de conclusies in een document van 14 bladzijden, met daarin 200 voorstellen aan verschillende instanties en overheden. “Het rapport leest als een verlanglijstje van activistische linkse VZW’s die de overheidscontrole op de samenleving willen versterken”, aldus Lootens-Stael. “Dat er naast overbodige en vanzelfsprekende punten, zoals weerwerk jegens antisemitische en racistische daden, ook heel wat voorstellen opgelijst worden die indruisen tegen de grondwet en de wettelijke ordening, maakt het document totaal ongeloofwaardig.”

“Het rapport is een ongeloofwaardig en woke wensenlijstje”

“Heel wat goedmenende mensen moeten op de arbeids- en woningmarkt opboksen tegen vooroordelen, maar dat los je niet op door linkse VZW’s te subsidiëren en een verklikkingsmaatschappij te installeren met zogenaamde praktijktests”, vervolgt Lootens-Stael. “Ook het vergemakkelijken van illegale immigratie zal geen zoden aan de dijk zetten, integendeel!”

”In het rapport staat wel dat talenkennis, zeker ook van het Nederlands, mensen meer kansen kan geven en dat is één van de zeldzame goede voorstellen in het rapport”, aldus Lootens-Stael. “Opleiding, taal en inzet zijn de sleutels tot succes. Het bevorderen van afhankelijkheid en het stimuleren van de slachtoffercultus brengt oplossingen dus niet dichterbij. Ik vrees dat het de Brusselse machtspartijen eerder ging om een afleidingsmaneuver om een deel van de achterban te sussen en zichzelf vrij te pleiten van het mislukte beleid.”

De Brusselaars verdienen beter dan dit ongeloofwaardig ‘woke’ wensenlijstje; klinkt het tot slot bij Lootens-Stael. “Dat mensen geen werk vinden komt door het gebrek aan opleiding. Dat mensen uitgebuit worden op de woningmarkt komt door de totaal ontbrekende huisvestingspolitiek. Het wordt tijd de echte problemen aan te pakken in plaats van de burgers te betuttelen.”