Persberichten
donderdag, 01 feb 2018

Reynders zet scheiding kerk en staat op de helling

Géén ‘Belgische imams’ opleiden in Marokko en Algerije!​De invloed die het Turkse Diyanet uitoefent op Turkse moslims in onze samenleving houdt integratie tegen en stimuleert apartheid, en verdient dus geen navolging door Marokko en Algerije. Bovendien zijn opleidingen van bedienaars van religieuze erediensten geen overheidstaak. "Het enige wat de overheid moet doen, is de islam niet langer erkennen als godsdienst en zo de overheidsgeldkraan naar deze inhumane religie toedraaien", reageert Filip Dewinter.   

“We willen de financiering van de islamitische erediensten vanuit de Golfstaten afsnijden. Maar door wat moeten we die vervangen? Marokko en Algerije lijken een vorm van islam uit te dragen die meer verenigbaar is met onze waarden. Het is daarom niet ondenkbaar dat die twee landen bijvoorbeeld kunnen deelnemen aan de vorming van onze imams.”

Aan het woord is Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Afgelopen dagen was hij op bezoek in Marokko en Algerije, maar hij heeft daar kennelijk op geen enkel moment zijn typische bubbel van vliegtuigen, taxi’s, hotels, paleizen – en misschien ook een moskee met een leugenachtige imam – verlaten. Anders zou hij deze onzin niet uitkramen. Kennelijk heeft Reynders in Marokko en Algerije niet kennisgenomen van hoe de islam er nog altijd voor zorgt dat atheïsten (ex-moslims) en het overgrote deel van de meisjes en vrouwen tweederangsburgers zijn (of nog minder). Marokko en Algerije verschillen wat handhaving en straffen betreft van de Golfstaten, maar een fundamenteel andere islam die tot een vrije, open, tolerante en democratische samenleving leidt of zou kunnen leiden is daar niet te vinden.

De minister oppert zelfs, nota bene verwijzend naar het Turkse Diyanet, dat Marokko en Algerije meer invloed zouden kunnen uitoefenen op de Belgische moslims van Marokkaanse en Algerijnse origine. Diyanet is de lange arm van de Turks-islamitische tiran (president) Erdogan en promoot kindhuwelijken, spioneert via moskeeën in België en stimuleert Turks-islamitische apartheid in plaats van integratie. Wat dat betreft is de kritiek van de staatsveiligheid op Diyanet helder. Dat is dus niet iets dat navolging verdient, integendeel: alles wat te maken heeft met Diyanet en beïnvloeding uit eender welk moslimland (lid van de Organization of Islamic Cooperation of OIC) moet zo snel mogelijk uit onze samenleving worden verwijderd.

Wanneer minister Reynders vraagt waardoor we de “financiering van de islamitische erediensten vanuit de Golfstaten moeten vervangen”, dan moet het antwoord duidelijk zijn: níet door een zogenaamde ‘andere islam’ die imams meebrengen uit Marokko of Algerije! Onze samenleving heeft niet meer maar mínder islam nodig. Het enige wat de overheid moet doen is de islam niet langer erkennen als godsdienst en alzo de overheidsgeldkraan naar deze inhumane religie toedraaien.

Filip Dewinter
Volksvertegenwoordiger