Persberichten
dinsdag, 03 dec 2019

Salvini eregast op druk bijgewoonde meeting in Handelsbeurs

Indrukwekkend. Dat is het minste wat gezegd kan worden van de meeting in Antwerpen met de Italiaanse toppoliticus, Matteo Salvini, georganiseerd door onze Europese fractie Identiteit en Democratie (ID).

Meer dan 1.500 kijklustigen woonden gisteren het event bij. Na het welkomstwoord van ID-voorzitter Gerolf Annemans kregen de aanwezigen waar voor hun spreekwoordelijk geld. In het prachtige kader van de Antwerpse Handelsbeurs verwelkomden ze enthousiast de voorman van de Italiaanse Lega, Matteo Salvini. De Italiaanse voorman staat momenteel met stip op kop in de peilingen met meer dan 35 procent van de stemmen.

Kerstmis 

In zijn enthousiasmerende toespraak wees Salvini er nadrukkelijk op hoe belangrijk het is dat we onze Europese waarden blijven verdedigen en hoe groot het gevaar is van de oprukkende islam. “De islam is de doodsteek voor Europa. Er zijn zelfs mensen die Kerstmis willen verbieden. Ik wil dat mijn dochter van 6 later in een rok over straat kan lopen zonder dat iemand zich het recht toe-eigent om haar te beledigen”, aldus Salvini. Hij beloofde ook om opnieuw werk te maken van een kordaat immigratiebeleid als hij weer minister wordt. “In deze zaal zitten geen fascisten, maar Italianen die van Italië houden en Vlamingen die van Vlaanderen houden”, zei hij. Het publiek antwoordde met een staande ovatie.  

Nieuwe hoop voor Europa 

Na het Lega-boegbeeld nam ook Vlaams-Belang voorzitter Tom Van Grieken, voor de gelegenheid aangekondigd als "de Vlaamse Salvini", het woord. "Wij hebben de plicht om onze Europese beschaving, die we geërfd hebben van onze voorouders, veilig te stellen voor onze kinderen en kleinkinderen. Wij, wij en wij alleen zijn de nieuwe hoop voor een nieuw Europa", aldus Van Grieken.

Herbekijk hier het nieuwsverslag van VTM (vanaf 16’25’’)