Nieuws
donderdag, 14 jan 2021

Samensmelting Minderhedenforum en Join.Vlaanderen: “Opnieuw Vlaams belastinggeld verspild!”

Het Vlaams Belang kant zich tegen de erkenning en subsidiëring van een nieuwe ‘participatieorganisatie’, politiek correct jargon voor een multiculturele lobbygroep die slachtofferallochtonen moet vertegenwoordigen bij de overheid. Het zal een samensmelting worden van het gekende Minderhedenforum en het tot nog toe onbekende Join.Vlaanderen, waar dankzij minister van Inburgering en Integratie Bart Somers (Open Vld) de komende jaren miljoenen euro’s belastinggeld naar zullen vloeien. Bovendien ziet het ernaar uit dat het anti-Vlaamse Minderhedenforum in deze nieuwe club een sterke rol zal blijven spelen. Dit blijkt uit een parlementaire vraag van Vlaams Parlementslid Sam van Rooy (Vlaams Belang) in de commissie voor Binnenlands Bestuur afgelopen dinsdag.

In november 2020 werd beslist om de samenwerking tussen de Vlaamse Regering en het Minderhedenforum stop te zetten. Het Minderhedenforum zou echter wel worden vervangen door het onbekende en vage Join.Vlaanderen. Linkse oppositiepartijen schreeuwden moord en brand over het Minderhedenforum, hun geliefde multikul-organisatie, en de Raad van State hielp hen een handje door te stellen dat de selectieaanvraag van het Minderhedenforum strenger beoordeeld was dan die van Join.Vlaanderen. Minister Somers plooide en vond als uitweg een samensmelting van het bestaande Minderhedenforum en het nieuwe Join.Vlaanderen!

Voor de zoveelste keer wordt Vlaams belastinggeld verspild aan een nieuwe politiek correcte pamperorganisatie voor slachtofferallochtonen

Nadat er sinds 2002 minstens 15 miljoen euro subsidies naar het Minderhedenforum zijn gegaan, zal dit nu dus gewoon doorgaan. Het Vlaams Belang reageert afwijzend. Het is duidelijk dat minister Somers is geplooid voor het hysterische geschreeuw van links, waardoor het Minderhedenforum een belangrijke rol zal blijven spelen. De subsidieslurpers van het Minderhedenforum steunen onder meer praktijktesten en pleiten voor het discrimineren van autochtone Vlamingen. Ze zijn tegenstander van élk verbod op de islamitische hoofddoek en willen Zwarte Piet afschaffen. Het Minderhedenforum heeft alleen maar meer polarisering tussen bevolkingsgroepen in de hand gewerkt”, zegt van Rooy.

De minister gaf bovendien te kennen dat het Vlaams belastinggeld voor het Minderhedenforum gewoon wordt geheroriënteerd naar de samensmelting Minderhedenforum-Join.Vlaanderen. Dat betekent meer dan 700.000 euro subsidies per jaar, exclusief zogenaamde ‘projectsubsidies’. Ook de N-VA, de grootste regeringspartner van Minister Somers, uitte in de commissie enige kritiek en noemde dit een compromis à la belge”, maar ondertussen voeren de Vlaamse N-VA-ministers deze verspilling van Vlaams belastinggeld wel loyaal mee uit. Over hypocrisie gesproken.”