Nieuws
vrijdag, 17 sep 2021

Sanctie Demarez overroepen: “Beroepsgechoqueerden met lange tenen”

Het Vlaams Belang vindt een sanctie voor sportjournalist Eddy Demarez naar aanleiding van zijn uitspraken over de Belgian Cats, overroepen. “De enige fout die hij gemaakt heeft, is dat hij zijn ‘machine’ niet heeft afgezet”, reageert Vlaams Parlementslid Klaas Slootmans. “Opmerkingen over elkaars uiterlijk moeten in private sfeer toch kunnen in een democratie? Of mogen we ook al niet meer lachen?”.

Demarez had vorige maand bij de terugkeer van de basketbaldames enkele grapjes gemaakt over de geaardheid en het uiterlijk van de speelsters, zonder dat hij besefte dat zijn microfoon nog ingeschakeld was. Hij werd sinds het incident op non-actief gezet door de VRT en kreeg intussen een sanctie opgelegd.

Het Vlaams Belang vindt een sanctie overroepen. “De uitspraken van Demarez deden me niet van mijn stoel vallen”, zei Slootmans in het Vlaams Parlement. “Op het moment van de feiten werden duizenden mensen getroffen door zware wateroverlast. Dan is zo’n uitspraak een fait-divers.” Katia Segers (Vooruit) reageerde “gechoqueerd” te zijn door de uitspraken van Slootmans. “Omdat deze topsporters na een lange quarantaine topprestaties neergezet en het toch wel “wereldschokkend” is om dat zulke zaken te moeten aanhoren.”

Slootmans bleek niet onder de indruk en diende Segers van repliek. “Kom eens buiten, dat zou ik u willen aanraden”, klonk het. “De mensen hebben het wel gehad met beroepsgechoqueerden en hun lange tenen. En ik heb overigens absoluut geen lessen te krijgen in holebirechten. Jullie zijn met jullie steen aan de massa-immigratie uit moslimlanden al jaren de grootste importeurs van holebihaat, getuige de recente gebeurtenis met Riadh Bahri.”